Steve Vai ja Devin Townsend yhdessä lavalla ensimmäistä kertaa 25 vuoteen – Tältä se näytti ja kuulosti

Kitarataituri ja Kanadan hullu nero esiintyivät yhdessä viimeksi Steve Vain Sex & Religion -levyn kiertueella 1993.

https://youtu.be/XlnPlR6nabc

Norjassa järjestettiin viime viikolla neljättä kertaa tiedefestivaali Starmus, jossa pääsi kuulemaan niin legendaaristen tieteilijöiden kuten Stephen Hawkingin ja Neil deGrasse Tysonin puheita, myös mainioita musiikkiesityksiä. Festivaalin musiikkiohjelmistoon kuuluivat muun muassa monilahjakkuus Devin Townsend sekä kitaravirtuoosi Steve Vai.

Yleisölle tarjottiin myös harvinaislaatuinen jälleennäkeminen, sillä omien keikkojensa lisäksi Townsend ja Vai esiintyivät myös yhdessä, mitä ei ole tapahtunut sitten vuoden 1993, jolloin Townsend kuului Vain Sex & Religion -albumilla ja sitä seuranneella kiertueella soittaneeseen kokoonpanoon. Ja jos tämä ei vielä riittänyt yllätykseksi ja erikoisuudeksi, kipusipa kaksikon kanssa lavalle jossain vaiheessa myös kitaristi Nuno Bettencourt, jonka kanssa tulkittiin Extreme-klassikko Get The Funk Out. Huh huh!

Ohessa hieman yleisön kuvaamaa videomateriaalia, joilta voi tarkistaa, millainen meno ja meininki Starmus-festivaaleilla lopulta oikein olikaan. Kyllähän tuo tuntuu tippuvan osastoon ”oi jospa oisin saanut olla mukana”.