Diablo konseptialbumin kimpussa – onhan tätä odotettukin, perkele!

27.8.2014 22:06

Sakara Recordsille kiinnitetty tamperelainen metalliyhtye Diablo on viettänyt hiljaiseloa jo useamman vuoden ajan. Nelikon edellinen studiokiekko Icaros ilmestyi vuonna 2008.

Pessimistisemmät (realistisemmat?) D-diggarit ovat tainneet pelätä orkesterin jo päättäneen päivänsä, mutta mitä vielä! Kulisseissa on tapahtunut kaiken aikaa – hitaammmin tai ripeämmin – ja nyt Diablo on raottanut tulevaisuuden verhoa hieman enemmänkin.

Silvër Horizon -pitkäsoitto ilmestyy syksyllä 2015, sanoo kitaristilaulaja Rainer Nygård.

Kyseessä on teemalevy, joka sijoittuu eräänlaiseen sci-fi -maailmaan.

– Pitää kylläkin heti huomauttaa, ettei tässä tapauksessa ole kysymys mistään perinteisestä sci-fi -nörtteilystä… Se meidän perinteinen ahdistus ja epätoivo on vain tällä kerralla sijoitettu hieman toisenlaiseen viitekehykseen, Nygård kertoo.

– Pitkäsoiton kappalejärjestys on luonnollisesti tarkkaan harkittu juttu, sillä kokonaisuudestahan tässä on kysymys. Melodioissa löytyy, mutta singlebiisejä on turha odottaa – tämä homma toimii nimenomaan yhtenä pakettina.

Soundille suodun ”demokuuntelusession” perusteella niissä D-tyyppisissä melodioissa tosiaan löytyy, mutta yhtä lailla yhtye tykittää siellä täällä vailla armon häivääkään. Ainakaan me emme malttaisi enää millään odottaa lopullisen kattauksen pariin sukeltamista, mutta meneehän tässä vielä tovi…

Silvër Horizonin lähes lopullinen biisilista näyttää seuraavalta:

The Call
Isolation
Serpent Holder
Into The Void
(TBA)
Prince Of The Machine
Silvër Horizon
(TBA)
Corium Black
Voyage To Eternity


Lisää luettavaa