Diablon Bodom-kiertue varmistui, Nygård kommentoi

Kuten Soundin uutisissa jo aikaisemmin kerrottiin, Diablo lähtee Euroopan-kiertueelle Children Of Bodomin ja amerikkalaisen deathmetal-legenda Cannibal Corpsen kanssa. Rykäyksen nimi on Blooddrunks Crawling Over Your EU. Ensimmäiset kiertuepäivät on nyt julkaistu:

01.02. Stadtgarden – Erfurt
03.02. Backstage – München
07.02. Syma Hall – Budapest
08.02. Gasometer – Wien
10.02. Alcatraz – Milano
12.02. Paradiso – Amsterdam
26.02. Sentrum Scene – Oslo
27.02. Tyrol – Tukholma

Lisää keikkapäiviä ja -paikkoja julkaistaan piakkoin.

– Meillähän oli tässä syksyllä Sakaran kätyrien kautta "lotto vetämässä" parinkin mielenkiintoisen ruotsalaisporukan peesiin, mutta koskapa nämä kiertueet kosahtivat erinäisistä syistä, otin tästä suivaantuneena itse yhteyden Children of Bodomin Alexi Laihoon ja kyselin vähän "aliurakointihommien" perään, tuttuja kun ollaan. Ei mennyt aikaakaan, kun Alexi soitti takaisin ja toivotti Diablon tervetulleeksi mukaan, kitaristilaulaja Rainer Nygård sanoo.

– Siis onhan tämä kiertue aivan helvetin makea juttu. Enemmän kuin sata jänistä. Kun asia tosiaan lähti Alexin suosiollisella vetoavulla etenemään niin en meinannut millään uskoa tapahtumaa todeksi. Asiaa tietysti auttoi se, että herrat Bodomit, Alexi etunenässä ovat D-liittoon päin kallellaan ja siksipä tämä varmaan lutviutuikin niin mutkattomasti. Suuta tuli kuitenkin pidettyä supussa vielä pitkään senkin jälkeen kun Bodomin leiristä näytettiin kirkkaan vihreää lamppua. Perhepiirissähän kyllä spekuloitiin ja jännitettiin niin perkeleesti. Pakko tässä on kyllä kumartaa Bodomin ukkojen suuntaan ja vieläpä kohtuullisen syvään. Ukot järjestivät meille kyllä näyttöpaikan raskaasta A-sarjasta.

– Cannibal Corpsea en entuudestaan häävisti tunne edes tuotantonsa osalta mutta kovasti kai siellä suolenpätkistä rallatellaan… Kai niiden kanssa sitten toimeen tulee kun gore rulettaa itsellekin. Splatter-leffojen muodossa nimittäin. Toisekseen me tullaan todennäköisesti käyttämään ainakin osittain Cannibal Corpsen teknikoita, joten täytyy vähän alkaa kertailemaan käytöstapoja ja teknistä sanastoa, hah hah!

– Mielenkiintoiseksi rundin tekee myös se, että tulevalla rundilla soolokitaristin vakanssia hoitelee maestro Marko "Kuula" Utriaisen ohella myös Markus Vanhala, joka lainataan Omnium Gatherumin riveistä. Kuula ei nimittäin pysty hoitamaan koko kiertuetta, muiden töidensä takia. Markushan kävi jo kokeilemassa miksaajamme hääkeikalla ja hyvinhän se tontti tuntui hoituvan lyhyelläkin varoitusajalla. Tammikuussa 2009 teemme todennäköisesti Markuksen kanssa vielä parit treenikeikat, jotta herra saadaan ajettua kunnolla ruotuun varsinaista kiertuetta silmällä pitäen. Toivottavasti kukaan strateginen henkilö ei nyt vaan murra kättään ettei hommat mene sen takia pipariksi!

Children Of Bodom on parhaillaankin Euroopan-kiertueella. Tällä hetkellä yhtye rundaa Machine Headin ja Slipknotin kanssa. Kolmikko soitti jo Suomessa kaksi loppuunmyytyä keikkaa.

Diablo on puolestaan ehdolla Radio Rock Finlandian palkinnonsaajaksi. Aiheeseen voi tutustua täällä.