Djent-metallin pioneereihin lukeutuva Tesseract Suomeen ensi vuonna – Uuden levyn ensimmäinen single kuunneltavissa

Unprocessed ja The Callous Daoboys lämppäävät.
12.7.2023 19:46

Brittiläinen progemetalliyhtye Tesseract saapuu Suomeen alkuvuodesta. Yhtye esiintyy Tampereen Tavara-asemalla perjantaina 9. helmikuuta 2024 ja Helsingin Tavastia-klubilla seuraavana päivänä. Keikkojen avaajina nähdään progea, poppia ja elektronicaa yhdistelevä saksalainen Unprocessed ja ”kaoottiseksi mutta ystävälliseksi kuvailtu” yhdysvaltalainen mathcore-ryhmä The Callous Daoboys.

Viimeksi vuoden 2022 Knotfesteillä Suomessa esiintynyt Tesseract työstää parhaillaan viidettä albumiaan, joka ilmestyy vielä tänä vuonna. War of Being -nimisen levyn on lupailtu olevan rohkea ja haastava konseptialbumi, joka kunnioittaa progressiivisen musiikin perinteitä. Suurella intohimolla ja pieteetillä sävelletty albumi on bändin mukaan massiivinen, ja basisti Amos Williams kirjoittaa sen pohjalta parhaillaan myös romaania. Levyn ensimmäinen single ja nimikappale ilmestyi tänään, ja sen musiikkivideo on katsottavissa tuosta alta.

Keikkojen lipunmyynti käynnistyy perjantaina 14. heinäkuuta Tiketissä kello 11. Lipuilla on hintaa 35 euroa plus palvelumaksu. Kumpikin keikka on K-18.

Lisää luettavaa