Don Johnson Big Band kiertueelle, levy syksyllä 2008?

5.11.2007 12:34

Helsinkiläisyhtye Don Johnson Big Band lähtee tänäkin vuonna jo perinteiseksi muodostuneelle joulukiertueelle – vieläpä suuremmassa mittakaavassa kuin koskaan aikaisemmin. Joulukuun 5. päivä Jyväskylän Lutakosta käynnistyvä rundi vierailee esimerkiksi Oulussa, Kuopiossa, Tampereella ja Kuusamossa ennen päättymistään Helsingin Tavastialle 22.12.

Aikaisemmin tänä vuonna orkesteri on ehtinyt vierailemaan esimerkiksi Japanissa.

– Sehän oli ihan mahtava reissu kokonaisuudessaan! Vedettiin hienot festarikeikat Tokiossa ja Osakassa sekä hengailtiin viikon verran ympäriinsä. Toki meillä oli esimerkiksi paljon tapaamisia eri yhteistyökumppaneiden kanssa. On sellainen tuntu, että homma menee siellä eteenpäin koko ajan, rumpali Kari Saarilahti kertoo.

Missä suhteessa Kaukoidän meiningit poikkesivat eniten kotimaan tunnelmista?

– Japani on aika ainutlaatuinen paikka kulttuuriltaan ja ihan kokonaisvaltaiselta tunnelmaltaan. Toisaalta mukavat ihmiset ovat mukavia ihmisiä ihan joka paikassa ja tekniset puitteet olivat käytännössä samanlaiset kuin millä tahansa hyvin hoidetulla suomalaisella festarilla. Aikataulut koko visiitin ajalle oli organisoitu todella tarkasti ja se olikin yksi selkeä ero kotimaan menoon verrattuna. Auringonnousu Tsukijin kalamarketilla juhlitun yön jälkeen jäi kieltämättä mieleen, siis keikkojen lisäksi…

Don Johnson Big Bandin edellinen studioalbumi ilmestyi vuonna 2006 ja yhtye onkin kirjoittanut jo runsaasti uutta materiaalia.

– Muutaman livenäkin jo soitetun uuden biisin (L.L.H. ja Evil Omen) lisäksi meillä on suuri määrä akustisella kitaralla tehtyjä demoja ja muita ideoita, jotka ovat syntyneet kuluvan vuoden aikana. Bonuksena on tarjolla myös muutama aikataulujen takia kesken jäänyt biisi edellisen albumin Portugalin-sessioista.

Kuullaanko myös tulevalla joulukiertueella tuoretta materiaalia?

– Ehdottomasti! Livepuolelle on myös hankittu uutta laitteistoa, joiden myötä livesoundia yritetään hieman kasvattaa ja tuoda siihen lisää vaihtelua. Tarkoitus on koettaa saada elektroniikkaa mukaan menoon, kuitenkin siten etteivät tärkeimmät asiat, eli spontaanius ja hikinen livefiilis kärsi. Katsotaan nyt sitten miten hyvin tässä onnistutaan!

Mikä on ideanne seuraavasta levystä tällä hetkellä? Musiikillisen linjan tarkistuksia?

– Mitään yhtä linjaa tai punaista lankaa ei tälläkään kertaa ole etukäteen olemassa. Sen verran voin varmaan sanoa jo nyt, että jotkut uudet biisit ovat kuin puolivahingossa menneet hieman entistä rokimpaan suuntaan. Toisaalta, saa sitten nähdä, millaisiksi näiden biisien studioversiot lopulta muotoutuvat. Peruslähtökohta on meillä edelleen se, että jokaisesta kappaleesta koetetaan tehdä sellainen kuin se itse haluaa olla.

– Omassa studiossa tehdään tällä hetkellä sekä live- että studiopuolen juttuja. Varataan sitten aikaa jostain "oikeasta" studiosta, todennäköisesti ensi keväänä. Varhaisin mahdollinen ilmestymisajankohta uudelle levylle on siis syksy 2008.

Entä sitten vielä tämä vaatepuolelle ilmestynyt Johnson-mallisto… Mistä idea moiseen syntyi?

– Ajatus lähti oikeastaan liikkeelle meidän nettisivuilla olleesta fanikilpailusta. Siellä ehdotettiin suoraan yhteistyötä Globe Hopen kanssa ja muutaman palaverin jälkeen oli jo ihan selvää että niin mukavan porukan kanssa on ilo tehdä yhteistyötä. Bändituotteiden rintamalla toivoisi näkevänsä lisääkin kestävän kehityksen periaatteiden mukaista meininkiä… ettei aina käytettäisi niitä helpoimpia reittejä. Olimme itse tiiviisti mukana malliston tekemisessä ja siitä jäi päälle hyvä fiilis.

www.donjohnsonbigband.com

Lisää luettavaa