Dream Theaterin laulajalle väläytettiin muinoin Maiden-solistin pestiä – antoi tylyn vastauksen

Dream Theater.
Sami Lommi

Dream Theaterin keulakuva James LaBrie vieraili hiljattain The Metal Voice -sivuston haastateltavana, ja juttuun päätyi mukaan myös kiinnostava Iron Maiden -anekdootti. LaBrie nimittäin kertoo, että kun Bruce Dickinson poistui Maidenista vuonna 1993, hänelle esitettiin ajatus klassikkoyhtyeeseen hakemisesta.

LaBrien mukaan Dream Theater halusi noihin aikoihin saada managerointiapua Iron Maidenin managementilta, ja osapuolet tapasivat muutaman darts-erän merkeissä. Keskustelu kääntyi kuitenkin pian yllättävään suuntaan.

”Rod Smallwood vei minut sivummalle ja muistan, miten hän sanoi, että haluaisi heittää ilmaan ajatuksen. Hänen apulaisensa Mark oli myös paikalla. He molemmat olivat siinä ja sanoivat, että miltäs tuntuisi olla Iron Maidenin laulaja”, LaBrie kertoo haastattelussa.

”Minä olin että mitä ihmettä, mistä tässä nyt puhutaan. Että oletteko täällä nyt siksi, että teitä kiinnostaa manageroida Dream Theateria vai siksi, että haluatte minut Maidenin laulajaksi?”

LaBrien mukaan ajatus toiseen yhtyeeseen loikkaamisesta ei tullut kuuloonkaan. Smallwood sai jyrkän vastauksen.

”Sanoin, että ei missään nimessä, ja kerron myös syyn. He sanoivat, että no kerro sitten. Sanoin, että syy on Dream Theater ja siinä se, piste”, LaBrie kertoo.

”Muistan ajatelleeni, etten aio alkaa laulaa Iron Maidenia joka ilta, vaikka he ovatkin loistava bändi ja Bruce on loistava laulaja. Ei kiitos. Halusin tehdä jotain omaa, jossa olin mukana alusta asti, vaikka en laulanutkaan vielä Dream Theaterin ensimmäisellä levyllä.”

Smallwood kuulemma suhtautui asiaan ymmärtäväisesti, ja asia jäi siihen. Maidenin laulajaksi valikoitui myöhemmin tietysti Blaze Bayley.