Drifters’ Collective ja neljän minuutin taideteos – Ensinäytössä singlevideo Mirror

Kollektiivin debyyttialbumi julkaistaan helmikuussa

Kuva: Cajus Grönqvist

Drifters’ Collective on Helsingissä 2014 perustettu 60- ja 70-luvun rockia moderniin hip hoppiin yhdistelevä kollektiivi. Yhtyeen armoton livemeininki on kerännyt jo uskollisen yleisön, ja kohta meininkiin voi tutustua myös pitkäsoittomuodossa. Heading Elsewhere -debyyttialbumi julkaistaan 12. helmikuuta ja tänään perjantaina ensinäyttönsä saa singlevideo Mirror, jolla taiteilija Kjell Wallman maalaa taulun kollektiivin musiikin tahdittamana.

– Livesoitto on sellaista energianpurkausta, että taju meinaa lähteä. Mutta yleisö on arvostanut meininkiä ja sitä, että saa tanssia ja riehua täysillä bändin kanssa, olla täysin vapaa ja juuri sellainen niin kuin itse haluaa. Vähän sellainen modern day Woodstock. Levyn soundissa ollaan pyritty säilyttämään livesoundin aitous ja soittamisen tunnetta, kertoo valkokankaaltakin tuttu laulaja Andreas af Enehielm.

Andreaksen lisäksi Drifters’ Collectivessa vaikuttavat Fredrik Ginman, Victor Bäck, Niklas Lundström, Theo af Enehielm sekä Alec Koskinen. Levyjulkkareita vietetään 12. helmikuuta uudistuneessa Helsingin Korjaamossa.