Eaglesin perustajiin kuulunut Randy Meisner, 77, on kuollut

Meisner menehtyi keuhkoahtaumataudista johtuneisiin komplikaatioihin.
28.7.2023 08:29

Amerikkalaisen Eagles-yhtyeen perustajajäseniin kuulunut basisti-laulaja Randy Meisner on kuollut. 77-vuotias Meisner kuoli keskiviikkona 26.7. sairaalassa keuhkoahtaumataudista johtuneisiin komplikaatioihin, kertoo yhtye nettisivuillaan.

Meisner oli perustamassa yhtyettä yhdessä Glenn Freyn, Don Henleyn ja Bernie Leadonin kanssa 1971 ja oli mukana yhtyeen viidellä ensimmäisellä albumilla Eagles (1972), Desperado (1973), On the Border (1974), One of These Nights (1975) ja Hotel California (1976) osallistuen säveltämiseen ja laulaen sekä liidejä että taustoja. Meisner erosi yhtyeestä riitaisissa merkeissä vuonna 1977. Hän kuitenkin esiintyi yhdessä muun bändin kanssa vuonna 1998, kun Eagles nimettiin mukaan Rock ’n’ Roll Hall of Fameen.

”Randy oli olennainen osa Eaglesia ja tärkeä palanen varhaista menestymistä. Hänen äänialansa oli uskomaton, mistä käy todisteena hänen tavaramerkkiballadinsa Take It To The Limit”, yhtye kirjoittaa verkkosivuillaan.

Take It To The Limitin lisäksi Meisnerin kirjoittamia ja laulamia kappaleita olivat muun muassa Try and Love Again, Is it True?, Take the Devil sekä Tryin’.

Ennen Eaglesia Meisner oli mukana sellaisissa yhtyeissä kuin The Drivin’ Dynamics, Jimi Hendrix Experienceä lämmitellyt The Poor, Poco ja Rick Nelson’s Stone Canyon Band tehden myös sessiobasistin hommia. Eaglesin jälkeen hän julkaisi kolme sooloalbumia vuosina 1978, 1980 ja 1982 sekä kiersi Randy Meisner & The Silverados -yhtyeensä kanssa. Vuonna 1985 hän liittyi Black Tie -yhtyeeseen, josta muotoutui myöhemmin yhden levyn julkaissut Meisner, Rich & Swan, jossa olivat lisäksi mukana Billy Swan ja Charlie Rich, Jr.

Lisää luettavaa