Eddie Van Halen -seinämaalaus herätti kritiikkiä – ”Kaverin kannattaa hommata lasit”, kommentoi edesmenneen kitarajumalan poika

28.1.2021 20:53

Wolfgang Van Halen puolustaa taiteilija Robert Vargasin isästään Eddie Van Halenista tekemää seinämaalausta.

Soitinliikeketju Guitar Center paljasti tiistaina Hollywoodin Sunset Stripillä sijaitsevan lippulaivamyymälänsä kylkeen ikuistetun teoksen.

Suurin osa faneista on ylistänyt maalausta, mutta joukkoon on mahtunut myös soraääniä, joissa on moitittu sitä, että se ei muistuta tarpeeksi Van Halenia.

Wolfgang ilmaisi mielipiteensä vastaamalla twiittiin, jossa kirjoitetaan: ”Rakastin Eddietä, mutta tuo ei näytä lainkaan häneltä”.

”Kaverin kannattaa hommata lasit, sillä hän ei näe paskan vertaa”, Wolfgang toteaa. ”Maalaus on uskomaton. Se on käytännössä täydellinen. Ymmärrän, että joku ei pidä tietystä taideteoksesta jostain syystä, mutta väitös, ettei se näytä häneltä, saa sanojansa näyttämään todella typerältä. Kyse ei ole edes makuasiasta, se on vain yksinkertaisesti väärin.”

”Eddie oli yksi luovista sankareistani”, reilut viisi metriä korkean ja 32 metriä leveän teoksen luonut Vargas kommentoi. ”Van Halenin debyytti oli ensimmäinen omistamani levy. Hän vaikutti minuun vuosien varrella niin kovin monin eri tavoin. Kun sain tiedon hänen kuolemastaan, tiesin heti, että minun täytyi tehdä jotain luovaa hänen muistamisekseen, ja Guitar Center oli ilmiselvä paikkavalinta. En voisi kuvitellakaan parempaa paikkaa hänen muistomerkilleen kuin Sunset Strip, josta bändi ponnisti maailmalle ja kiitän Guitar Centeriä kankaasta, jonka välityksellä voin jakaa sen koko maailman kanssa.”

Lisää luettavaa