Edesmenneen Nick Menzan viimeisiksi jääneistä jameista Megadeth-miehistön kanssa julkaistiin videokuvaa – katso tästä

29.5.2023 21:10

Megadethissä sen kultakaudella 80-luvun lopusta 90-luvun puolivälin paikkeille rumpaloinut Nick Menza menehtyi vuonna 2016. Pari vuotta aiemmin Mustaine ja kumppanit olivat yrittäneet koota yhtyeen Rust In Peace -aikaista kokoonpanoa uudelleen, mutta projekti kuivui lopulta kasaan.

Menzalle omistetulla Youtube-kanavalla on nyt julkaistu video muusikon viimeisiksi jääneistä jameista entisten kumppaniensa kanssa. Tapahtumapaikkana toimi Dave Mustainen studio eteläisessä Kaliforniassa joulukuussa 2014.

”Olin täysin valmis ja innokas palaamaan Megadethiin”, Menzaa lainataan pätkän kuvauksessa. ”Jammailimme viikonlopun ja se oli todella siistiä. Palasimme välittömästi takaisin yhteiseen musiikilliseen grooveemme. Meillä on mahtava kemia, se on maagista!”

Menza soitti jameissa Mustainen ja yhtyeen ex-basisti Dave Ellefsonin kanssa. Lopulta Menzan kertoman mukaan hänelle tehtiin tarjous, jonka puitteissa hänelle ei maksettaisi mitään ennen rundaamista.

”Joten käytännössä tekisin töitä levyn parissa ilmaiseksi”, Menza kommentoi.

Pidempi yhteistyö jäi lopulta toteutumatta. Menza kuitenkin äänitti ja demotti rumpuraitoja kolmelle uudelle kappaleelle, jotka päätyivät lopulta muuteltuina ja Chris Alderin soittamina vuoden 2016 Dystopia-albumille.

Ellefson toimii kertojana tulevassa Menzan elämää luotaavassa This Was My Life: The Story Of Nick Menza -dokumentissa.

Katso vasta julkaistu video alta.

Lisää luettavaa