Efterklang ja Tatu Rönkkö perustivat Liiman

Tanskalaisen Efterklang-yhtyeen Casper Clausen, Mads Brauer ja Rasmus Stolberg sekä suomalaisperkussionisti Tatu Rönkkö ovat perustaneet yhtyeen nimeltä Liima. Nelikko esiintyi ensimmäisen kerran heinäkuussa Pekka Kuusiston kuratoimassa Meidän festivaali -tapahtumassa Tuusulassa.

Efterklang on seikkaillut vuodesta 2003 lähtien electronican, kokeellisen popin ja nykyklassisen musiikin maastoissa. Yhtye on julkaissut neljä albumia, kaksi elokuvaa ja tehnyt lukuisia poikkitaiteellisia yhteistyöprojekteja eri tahojen kanssa. Yhtyeen viimeisin albumi Piramida ilmestyi vuonna 2012.

Tatu Rönkön soittamia perkussioita on kuultu viime vuosina muun muassa Elifantreen, Yona & Orkesteri Liikkuvat Pilvet -kokoonpanon sekä Jimi Tenorin ja Abdissa Assefan Ite-Tune -projektin taustalla. Vuodesta 2013 lähtien Rönkkö on esittänyt improvisoituja soolokonsertteja yksitysihmisten keittiöissä I Play Your Kitchen -projektinsa tiimoilta. Rönkkö on ollut parin viime vuoden ajan Efterklangin livebändin pysyvä jäsen.

Liima konsertoi talven ja kevään aikana Turkissa, Tanskassa ja Saksassa. Kokoonpanon debyyttikonsertin taltioinnin voi kuunnella tästä:

Syksyllä Liima vietti aikaa Berliinissä kirjoittaen viisi laulua. Nuo laulut taltioitiin berliiniläisessä studiossa. Session voi kuunnella alla.

(Kuva: Aylin Gungor)