Ei orkestraatioille tai mummokuoroille – tulossa definitiivinen Moonsorrow-albumi

Merkitkäähän muistikirjoihin päivämäärä 1. huhtikuuta. Silloin on aprillipäivä, mutta mikä tärkeintä: vahvatunnelmaisen folkmetalin kansainvälinen ykkösnimi Moonsorrow palaa silloin albumikantaan, kun helsinkiläisviisikko julkaisee Jumalten aika -järkäleensä. Odotettu levytys seuraa viisi vuotta sitten ilmestynyttä Varjoina kuljemme kuolleiden maassa -teosta.

– Yhtyeen tunnelma on suhteellisen helpottunut. Mehän aloitimme albumin tekemisen jo pari vuotta sitten, mutta lopulta noin 90 % materiaalista lensi roskiin. Homma starttasi uudestaan ns. puhtaalta pöydältä viime vuoden alussa, kertoo rumpali Marko Tarvonen.

Soundin ennakkoon kuuntelema Jumalten aika on odotetun mahtipontinen, massiivinen ja kompromissiton – mutta myös odottamattomankin tarttuva. Levy tuo mieleen niin Voimasta ja kunniasta -albumin (2001) hittipitoisuuden (!) kuin myöhempien aikojen synkemmän eeppisyydenkin.

– Olet oikeilla jäljillä, sillä eräs tavoitteistamme oli tehdä definitiivinen Moonsorrow-pitkäsoitto. Halusimme myös, että bändin oma soundi on hallitseva kautta linjan – tämän vuoksi emme sotkeneet joukkoon mitään ylimääräisiä orkestraatioita tai mummokuoroja, kertoo Tarvonen.

– Ja tosiaan, levyltä löytyy myös menevämpää materiaalia – edellisen kerran sellaista taisi tosiaan olla mukana vuonna 2001. Mutta tästäkin huolimatta Jumalten aika on kokonaisuutena mustinta ja raainta musiikkia, mitä Moonsorrow on koskaan tehnyt!