”Ei sinun tarvitse olla sekaisin ollaksesi luova” – Slipknot-nokkamies haluaa murtaa rocktähtiin ja päihteisiin liittyviä myyttejä

"Ne tyypit, jotka ovat itse koukussa, ruokkivat ja ylläpitävät sitä ajattelutapaa", Corey Taylor toteaa.
14.11.2019 12:31

Slipknot- ja Stone Sour -yhtyeistä tuttu laulaja Corey Taylor vieraili hiljattain Marshall Podcast -ohjelmassa ja keskusteli urastaan sekä kamppailuistaan päihdeongelmien kanssa. Taylor puhui myös yleisesti rockmuusikoihin liittyvästä myytistä, että alkoholi tai huumeet ruokkisivat luovuutta ja totesi sen olevan täyttä potaskaa.

”Ne tyypit, jotka ovat itse koukussa, ruokkivat ja ylläpitävät sitä ajattelutapaa. He haluavat uskotella muille, että ilman aineita on vaikeaa olla luova. Se on addiktin puhetta. Tein sitä joskus itsekin ja olin varma, etten voi nousta lavalle ilman vähintään yhtä viskikolapaukkua. Sitten se olikin yhtäkkiä kaksi paukkua. Sitten se olikin jo puoli pulloa. Sellaista se riippuvuus on”, Taylor toteaa.

”Olen siis sitä mieltä, että sitä myyttiä ylläpitävät ne addiktit, jotka haluavat muiden vahvistavan ja hyväksyvän heidän riippuvuutensa. Mikä onnistuu vallan hyvin, kun ihmiset kuulevat kaikesta sekoilusta ja ’hyvistä ajoista’. Ja olihan se hauskaa, mutta sillä ei ollut mitään tekemistä levyn tekemisen, säveltämisen tai esiintymisen kanssa.”

Taylor muistelee olleensa itse uransa aikana studiossa päihteiden vaikutuksen alaisena kahdesti eikä pitänyt siitä kokemuksesta yhtään.

”Minulla ei ollut mitään kontrollia mistään. Ja kun myöhemmin kuuntelin, mitä oli tullut tehtyä, se kuulosti aivan kamalalta. Siksi haluan kovasti murtaa tuon myytin”, Taylor tuumaa.

”Jos ajattelet noin, ei siinä mitään. Jos se toimii sinulle, sitten se toimii. En aio jankuttaa ja yrittää kääntää päätäsi. Mutta ei se ole mikään sääntö. Ei sinun tarvitse olla sekaisin ollaksesi luova. Ei sinun tarvitse olla sekaisin pitääksesi hauskaa. Itse asiassa kuulostat ja soitat paremmin ja sinulla on enemmän energiaa, kun et ole sekaisin. Koska silloin keskittyminen kohdistuu vain sinuun eikä sinulla ole mitään tekosyitä, minkä taakse piiloutua.”

Lisää luettavaa