”Ei tätä voi noin vain lopettaa” – Veri veti Black Sabbath -basistin eläkkeeltä takaisin musiikin pariin ja uuteen bändiin

Geezer Butler sanoo pitävänsä bändissä soittamisesta enemmän kuin sooloartistina olemisesta.

Viime vuoden lopulla astui esiin uusi yhtye Deadland Ritual, jonka riveistä löytyy kovissa liemissä keitettyjä konkareita. Rumpali Matt Sorum on tuttu muun muassa Guns N’ Rosesin ja Velvet Revolverin riveistä, kitaristi Steve Stevens on soittanut muun muassa Billy Idolin kanssa ja laulaja Franky Perez on nähty Apocalyptican keulillakin. Ja sitten on toki basisti Geezer Butler, joka tunnetaan parhaiten Black Sabbathin basistina.

Yhtye vieraili hiljattain Trunk Nationin haastateltavana ja Butler kertoo, miksi tämä päätti liittyä uuteen bändiin eikä jatkanut musiikkihommia esimerkiksi sooloartistina tai GZR-nimellä, jolla basisti on julkaissut jo kolme albumia.

”Black Sabbathin viimeisen keikan jälkeen jäin oikeasti eläkkeelle. Vuoden ajan vain matkustin ja tein kaikkea, mitä olen aina halunnut. Sitten kyllästyin tuijottamaan tv:tä joka päivä ja aloin taas kirjoittaa musiikkia, koska se on, mitä minä teen. Olen tehnyt sitä 50 vuotta, joten se on minulla veressä. Ei tätä voi noin vain lopettaa, varsinkin kun se on sinulle myös harrastus”, Butler pohjustaa.

Butler sanoo suunnitelleensa jo paluuta soolouralle ja GZR:n pariin, mutta sitten Matt Sorum otti häneen yhteyttä ja esitteli Deadland Ritualin demoja.

”Olen ollut bändissä 16-vuotiaasta saakka, joten se on kaikki, mitä tiedän. Sooloartistina sitä vain tekee itse biisejä eikä ole ketään, kenen kanssa pallotella ideoita. Kaipasin sitä. On hyvä, että on joku sanomassa, mikä toimii ja mikä ei. Kitaristi, jonka kanssa tein GZR-juttuja, muutti juuri itärannikolle ja hänellä on muita juttuja työstössä. Deadland Ritualissa kaikki ovat paikallisia, joten on helppo kokoontua yhteen, ei tarvitse suunnitella kuukausia etukäteen tehdäkseen biisejä tai levyä. Jos minusta tuntuu, että tänään voisin tehdä biisejä, soitan vain Stevelle, menen hänen luokseen ja katsomme, mitä tapahtuu.”

Yhtye on toistaiseksi julkaissut yhden näytekappaleen, joka tottelee nimeä Down In Flames. Matt Sorumin mukaan bändillä on tällä hetkellä kolme valmista biisiä purkissa ja lisää on tuloillaan. Deadland Ritual heittää tulevana kesänä myös muutamia festarikeikkoja Euroopassa.