Eläkeläisillä Ilosaaressa jäähyväiskeikka – katso myös juhannuskuvat! (Ja lue tulevasta comebackista)

12.7.2013 11:19

Joensuun omat nuorukaiset Eläkeläiset esiintyy Ilosaarirockissa lauantaina kello 16.00. Kyseessä on samalla orkesterin juhla- ja jäähyväiskonsertti. Multi-instrumentalisti Onni Waris kertoo seuraavassa hieman lisää. (Ja ennen kuin dementikko unohtaa mainita niin Eläkeläisten juhannusseikkailun kuvia löytyy Soundin Facebookista.)

– Kyllähän se on vähän haikeeta lopettaa toiminta tälleen just kun on opittu soittamaan ja laulamaan, mutta 20 vuotta on kyllä aika tolkuttoman pitkä aika venyttää samaa sketsiä ja Ilosaarirock on just oikea paikka laittaa arkun kansi kiinni. Se on ollu 19 vuotta liian pitkään auki, vainaja alkaa olla aika überkypsää scheibaa. Jäähyväisten kunniaksi meillä on tulossa upea nitrospektriivinen otos orkesterin koko uralta, vähän sen jälkeenkin ja juhlan kunniaksi on tilattu välispiikit ja sketsit Suomen parhailta kirjoittajilta niinku Spede, Juice, Helismaa, Hector ja Simo Frangen. Marko Pjuström ja Aira Samulin on tehny meille pari värikästä, kansainvälistä tasoa olevaa tanssinumeroakin shouhun mukaan. We go with a bang, tiijäthän sie tän.

Eläkeläiset ei olisi kuitenkaan Eläkeläiset, mikäli se ei tekisi comebackia. Tällä kerralla ”suuri comeback-spektaakkeli” soi Hämeenlinnan Wanajafestivalilla perjantaina 19.7.

– Kun myö lopetettiin nää humppahommat lauantaina 13.7.2013 kello 17:00 niin myö myytiin puvut ja soittopelit ja keskityttiin siviiliuraan, perheisiin ja näihin juttuihin mitä normaalit ihmiset tekee niin myö huomattiin että se on ihan liian työlästä. Töissä joutui töihin, kotona joutui töihin ja kaikki oli muutenkin jotenkin niin työlästä kun piti olla selvin päin niin päätettiin tehhä sitten tämä COME BACK. Onneks kukaan ei vielä ollu ostanu niitä meijän pukuja ja soittopelejä ja saatiin ne ostettua takasi. Se vähän sapetti kun niistä sai maksaa tuplahinnan ku ne oli ”alkuperäisiä, legendaarisen Eläkeläiset -yhtyeen käyttämiä asuja ja soittimia”. Paluun kunniaksi meillä on tulossa upea nitrospektriivinen otos orkesterin koko uralta, vähän sen jälkeenkin ja juhlan kunniaksi on tilattu välispiikit ja sketsit Suomen parhailta kirjoittajilta niinku Spede, Juice, Helismaa, Hector ja Simo Frangen. Marko Njuström ja Aira Samulin on tehny meille pari värikästä, kansainvälistä tasoa olevaa tanssinumeroakin shouhun mukaan. We gome with a bang, tiijäthän sie tän.

Hämmentävintä on kuitenkin se, että Eläkeläiset esiintyy Tampereen Tammerfestissä torstaina 18.7. Bändiähän ei nimittäin ole silloin olemassakaan, kun comeback on vuorossa vasta seuraavana päivänä?

– No se on vähän semmone hyshys-keikka, jota ei ole kauheasti mainostettu tahi rummutettu. Myö esiinnytäänkin salanimellä. Vähän niinku harjoitellaan pienesti ja intiimisti suurta comebackia varten. Siellä ei ole esim. sketsejä eikä tanssiesitystä. Siellä myö taianomaisesti ja kollektiivisesti hokataan jotta onpa se humppa mahtavata ja lopullisesti päätetään jotta se comaback on sitte seuraavana päivänä siellä Wainajarockissa.

No, kun se comeback on sitten tehty niin tokihan orkesteri ryhtyy myös levytyspuuhiin. Seuraavan albumin julkaisijana toimii Akun tehdas. Niin, mikä on levyn työnimi, milloin se tulee ja mitä sen suhteen on luvassa?

– No työnimiä on ollut parikin: Humppaviemäri, Humppamuseo ja ZXvnien(Flösdafgrddszz6. Tämä ZXvnien(Flösdafgrddszz6 on saanut eniten kannatusta orkan keskuudessa ja Akun tehtaallakin ovat aika innoissaan tuosta nimiehdokkaasta. Saksan kuomat vähän marisivat tuosta ö-kirjaimesta, kun se ei enää kuulemma ole niin myyvä kuin esim ü, katotaan nyt.

– Tarkoitus olisi mennä syyskuussa Akulle studioon ja tallennella siellä vino pino mojovia humppia ja vereviä jenkkoja, materiaalia alkaa olla kasassa ihan kivasti joten luottavaisin mielin ollaan hommiin menossa. Hienosen Ensio on tulossa taas tiimiin mukaan eli uskallanpa olettaa että hyvissä käsissä ollaan. Julkaisu olisi vielä tämän vuoden puolella, soivaa kivaa pukin konttiin.

Lisää luettavaa