Ensinäyttö: Elsi Sloan näyttelee viettelevää hämähäkkiä Harhakuva-videolla

Soundin ensinäytössä Elsi Sloanin pienellä budjetilla mutta suurella ajatuksella tehty Harhakuvia-video.
1.3.2023 12:51

Viime viikolla todella kiehtovan Pakko muuttua -debyyttialbuminsa julkaissut Elsi Sloan on tullut tunnetuksi myös näyttelijänä, ja hän sai Jussi-ehdokkuuden viimevuotisen Sydänpeto-elokuvan pääroolistaan. Nyt Soundissa ensinäyttönsä saavassa Harhakuva-videossa Elsin näyttelijätaidot pääsevät todella oikeuksiinsa, sillä artisti näyttelee musiikkivideollaan hämähäkkiä! Johanna Vapaavuoren ohjaamalla videolla – tai oikeastaan lyhytelokuvahan tuo on – hämähäkin pauloihin joutuu pääosaa näyttelevä Selina Ukkonen. Katso nollabudjetilla tehty, mutta kunnianhimoinen ja kummasti ajatuksiin pyörimään jäävä video yläpuolelta.

– Video liikkuu talvisten katuvalojen, hämärien kolojen sekä päänsisäisten rakennelmien katveessa, joissa hahmot muuntuvat pieniksi, salaisessa maailmassaan möngertäviksi otuksiksi. Olin kiinnostunut mykkäelokuva-estetiikasta sekä romcom-elokuvista, kummassakin on jotain kliseistä, mutta siitä huolimatta suloisen inhimillistä, kertoo ohjaaja Vapaavuori.

Harhakuva on Pakko muuttua -albumin avausraita.
– Obsessiosta kertova Harhakuva on tekeytynyt kahdeksan vuotta ja sen teksti on kirjoitettu monia kertoja uudestaan. Lainin ”mulla on tapana rakastua vääriin ihmisiin” olen kirjoittanut uskovaisena kaappilesbona 17-vuotiaana viitaten tyttöihin. Viimeisimpänä lisäsin siihen Sydänpeto-elokuvan kuvausten aikana roolihenkilönäni kirjoittamani lainin ”mä piirrän hautausmaita, se rauhottaa”, Elsi Sloan kertoo.

– Sen parin vuoden aikana, kun olemme työstäneet Elsin kanssa Harhakuvan tuotantoa, on se kulkenut aikamoisen matkan folkrock-bändillä äänitetyistä pohjaraidoista. Pohjatunnelmina ja avainsanoina löytyi heti söpöys, pieni vinksahtaneisuus ja jotain, mikä voisi sopia pariisilaiseen kahvilaan sijoittuvaan
elokuvakohtaukseen. Näistä aineista syntyi rehellinen taidepop-biisi, jonka kruunaa vielä Vapaavuoren ja työryhmän luoma musiikkivideo, kertoo kappaleen tuottaja Ester Jalonen.

Lisää luettavaa