”En kadu mitään, mutten myöskään kaipaa niitä aikoja” – Duff McKagan muistelee Guns N’ Roses -vuosiaan arkistojen kätköistä kaivetulla videolla

Haastattelu tehtiin Velvet Revolverin ensimmäisen Suomen-keikan yhteydessä vuonna 2004.
11.6.2021 14:06

Entisistä Guns N’ Roses -muusikoista, Stone Temple Pilotsin Scott Weilandista sekä monissa liemissä keitetystä kitaristi Dave Kushnerista koostunut Velvet Revolver konsertoi vuodesta 2002 vuoteen 2008 kestäneen elinkaarensa aikana kahdesti Suomessa. Ensimmäinen visiitti tapahtui elokuussa 2004, jolloin yhtye nousi lavalle Helsingin jäähallissa. Keikan yhteydessä Duff McKagan myös tapasi median edustajia haastattelujen merkeissä.

Ohjaaja-kuvaaja-leikkaaja Toni Haaksiluoto on nyt  kaivanut yhden tällaisen haastattelupätkän esiin arkistojensa kätköistä ja ladannut sen Youtube-kanavalleen. Uutisen lopusta löytyvässä haastattelussa McKagan muun muassa kertoo, miten juuri alkanut Euroopan-kiertue on sujunut, miten Velvet Revolver -muusikoiden kemiat toimivat ja mitä ajatuksia vanhat ajat Guns N’ Rosesin riveissä hänessä herättävät.

”En kadu mitään, mutten myöskään kaipaa niitä aikoja. Se mitä teimme oli uskomatonta enkä tule koskaan enää kokemaan mitään vastaavaa”, McKagan sanoi 17 vuotta sitten.

”En kadu mitään, koska vain minä ja neljä muuta kaveria saimme kokea jotain, mitä ei voi verrata mihinkään muuhun.”

Basisti toteaa nopeasti tulleen suursuosion tuoneen kääntöpuolena liikaa hengailijoita bändin ympärille, jotka osaltaan vaikuttivat siihen, että Guns N’ Roses alkoi natista liitoksistaan. Slash erosikin bändistä 1996, Duff seurasi perästä seuraavana vuonna ja pitkään yhtye pyöri ainoan alkuperäisjäsenen, laulaja Axl Rosen ympärillä. McKagan ja Slash palasivat bändin riveihin taas vuonna 2016, mutta vuonna 2004 kukaan ei uskonut reunionin vielä joskus toteutuvan.

”Liian monta henkilöä tuli väliimme, erityisesti Axlin ja minun sekä Slashin. Se hajotti bändin. Kun saimme olla rauhassa keskenämme ja tehdä juttuamme, kaikki oli hyvin. Lopulta minä ja Slash olimme ainoat, jotka sanoivat asioihin ’Ei’ ja meitä vastassa oli satoja Jees-miehiä, joita Axl kuunteli. Se alkoi tympiä pitemmän päälle.”

Katso mielenkiintoinen haastattelu alta.

Lisää luettavaa