”En ole koskaan soittanut kitaraa tällä tasolla” – Queen-elokuvan näyttelijät treenasivat soittotekniikkaa ankarasti roolejaan varten

https://youtu.be/Zuq_ssl0xvo

Kuvausryhmällä oli lähikuvia varten "käsistuntit" valmiudessa, mutta niitä ei tarvinnut käyttää.

Aivan pian ilmestyvässä Queen-elokuva Bohemian Rhapsodyssa on pidetty tarkkaan huolta siitä, että näyttelijöiden suoritukset erityisesti soittopätkissä ovat uskottavia ja mahdollisimman autenttista. Näyttelijät ovatkin heittäytyneet ja ottaneet haasteen vastaan kiitettävällä pieteetillä, käy ilmi tuotantoyhtiön promovideosta, jossa kitaristi Brian Mayta näyttelevä Gwilym Lee kertoo rooliin valmistautumisesta.

”Paiskimme hurjasti töitä oppiaksemme hallitsemaan instrumenttimme parhaan kykymme mukaan. Olen hiemn rämpytellyt jotain aiemmin, mutta en ole koskaan soittanut kitaraa tällä tasolla. Minun piti opetella kokonaan uusi kyky ja Brian tuki minua siinä todella hyvin”, Lee kertoo.

”Kuvauksissa oli aina valmiudessa ’käsisijaisia’ soittamaan lähikuvia varten. Emme kuitenkaan käyttäneet heitä kertaakaan ja siitä olen todella ylpeä.”

Elokuvan tuottajana ja neuvonantajana rumpali Roger Taylorin kanssa toiminut Brian May kiittelee myös näyttelijöiden suoritusta.

”Näytin hänelle muutamia licksejä ja hän innostui niistä. Havahduin välillä edittejä katsoessani, että luulin itseni olevan ruudussa”, May nauraa.

Bohemian Rhapsody saa Suomessa ensi-iltansa 2. marraskuuta, mutta tiistaina 23. lokakuuta järjestetään Finnkinoissa leffan erikoisennakkonäytös samanaikaisesti Lontoon maailmanensi-illan kanssa.