”En olisi täällä ilman häntä” – Metallica-basisti suitsuttaa Ozzy Osbournea

27.3.2024 12:05

Metallica julkaisi viime vuonna 72 Seasons -albumin ja polkaisi samalla käyntiin massiivisen M72 World Tourin, joka saapuu kesällä Suomeenkin. Kiirettä on siis pitänyt, mutta erityisesti basisti Rob Trujillo tuntuisi kunnostautunut puuhailun saralla, sillä mies on ehtinyt kaiken keskellä muun muassa soittaa keikkoja entisen yhtyeensä Suicidal Tendenciesin kanssa.

Vuodelle 2024 miehellä riittää myös yhtä lailla paljon suunnitelmia ja toiveita, joista yksi liittyy Ozzy Osbourneen ja tämän toissavuotisen Patient Number 9 -albumin seuraajaan.

”No, olen aina valmiina häntä varten! Mitä ikinä hän tarvitseekaan, teen parhaani”, Trujillo sanoo Metal Hammerille. ”Pidän vuosia Ozzyn kanssa suuressa arvossa, ja olin onnekas päästessäni työskentelemään uudelleen hänen kanssaan [Patient Number 9 -albumilla], mikä voitti vielä pari Grammyäkin. Se oli taas yksi erityslaatuinen seikkailu – en olisi täällä ilman häntä.”

Ozzyn lisäksi Trujillo olisi avoin palaamaan yhteen Mass Mental -superkokoonpanon kanssa. 1990-luvulla hetken aikaa operoineen poppoon keulakuvana toimi Skindred-solisti Benji Webbe.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 25 vuotta yhtyeen ainoaksi jääneen How To Write Love Songs -levyn julkaisusta. Trujillo ei ole kuitenkaan varma, saadaanko aikatauluja välttämättä osumaan kohdilleen.

”Se nykyään vähän monimutkaista aikataulujemme takia”, Trujillo sanoo. ”Olen onnekas, että olen viimeiset 30 vuotta voinut käytännössä tuumia, että ’haluan voida soittaa suosikkimuusikoideni kanssa, soittaa heille ja sanoa, että jammaillaan ja pidetään hauskaa.’ Benji on yksi noista kavereista ja on aina siistiä palata yhteen Mass Mentalin tiimoilta noin kymmenen vuoden välein. Viimeisin paluu tapahtui itse asiassa Lontoon Electric Ballroomissa, joten olisi jo korkea aika palata asiaan! Ehkäpä tarkastelen Metallican aikataulua ja katson, voisimmeko pistää bileet pystyyn ja juhlistaa merkkivuotta – viimeksi mukana oli Level 42:n Mark King ja Motörheadin Phil [Campbell], ne olivat isot bailut!”

Lisää luettavaa