Ensiferum julkaisi tarttuvan uuden singlen – Luvassa myös striimikeikka

19.6.2020 09:52

Folk metal -suuruus Ensiferum julkaisee uuden Thalassic-studioalbuminsa 10. heinäkuuta. Albumilta on aikaisemmin tarjoiltu kappale Rum, Women, Victory, ja nyt on vuorossa kakkoslohkaisu Andromeda. Sen pariin pääsee tämän tekstin alapuolella.

– Tällä kerralla sävellysprosessissamme oli uusi tulokulma tekstien suhteen. Levyn lyriikoita yhdistää teema: meri ja vesi ylipäänsä. Aihe on laaja, mutta samalla tämä antoi paljon liikkumavaraa eri puolilta maailmaa löytyvien legendojen, myyttien ja historiallisten tapahtumien hyödyntämiseen biisien aiheina. Ne vaihtelevat kirjaimellisesti maan ja taivaan välillä, vai pitäisikö sanoa meren ja taivaan, sanoo basisti Sami Hinkka.

– Esimerkiksi ensimmäinen single Rum, Women, Victory sai inspiraationsa Kuninkaallisen laivaston päivittäisestä rommiannoksesta, kun taas Andromeda kertoo, yllättäen, Andromedasta. Hänethän oltiin uhraamassa merihirviölle ja monien mutkien kautta hänestä tuli persialaisten kantaäiti ja kunnioituksesta hänen mukaansa nimettiin meitä lähimpänä oleva galaksi.

Ensiferum soittaa albumin julkaisupäivänä spesiaalikeikan helsinkiläisen Sonic Pump -studion uumenissa. Kello 21 starttaava setti sisältää uusia kappaleita, vanoha bravuureita sekä harvinaisuuksia. Yhtye myös vastailee fanien lähettämiin kysymyksiin. Tapahtuma on katsottavissa 10.-17.7. välisenä aikana, ja lisätietoja löytyy täältä.

Lisää luettavaa