Ensinäytössä Korpiklaanin komea uutuusvideo Mylly – ”Aidat maatuvat, mutta tarinat kestävät yli sukupolvien!”

Folk metal -pioneeri Korpiklaani julkaisee uuden Jylhä-pitkäsoittonsa 5. helmikuuta. Pitkäsoitolta ensimmäisenä lohkaistun singlen pariin pääsee täällä, mutta nyt Soundilla on maailmanlaajuinen kunnia tarjota ensinäyttö yhtyeen uudesta Mylly-videosta. Sen pariin pääsee tuossa yläpuolella.

Myllyn sävellys alkoi syntyä entisen hanuristimme Juho Kauppisen ilmoittaessa, että hänellä olisi muutamia Korpiklaanille sopivia biisi-ideoita. Pääriffi kuulosti heti toimivalta ja tarttuvalta, joten päätin työstää kappaleen yhtyeen konseptiin täysin sopivaksi. Biisi valmistui lopulliseen muotoonsa vain parissa päivässä, ja hovisanoittajamme Tuomas Keskimäki kirjoitti myös tekstin samalta istumalta, kertoo Korpiklaanin laulaja-kitaristi Jonne Järvelä.

– Kansanperinteestä löytyy tarina erään miehen matkasta kohti myllyä. Reissun päällä hän näkee aidalla istuskelevan hahmon, eräänlaisen ”pirun”, jonka toisen jalan paikalla on kavio. Matkamies pelästyy näkemäänsä ja jähmettyy paikoilleen. Sitten hahmo katoaa ja samassa matkalainen muistaa kuulleensa kertomuksen ko. myllyllä asuvasta pirun kaltaisesta olennosta. Lopulta mies kuitenkin voittaa pelkonsa ja jatkaa matkaansa. Perille päästyään hän kokee olevansa lopulta yhtä menneen ja nykyisyyden kanssa. Aidat lahoavat ja maatuvat, mutta tarinat kestävät yli sukupolvien, yli aikojen!

Entä sitten itse video?

– Jatkamme hommia Leväluhta-videosta tutun päänäyttelijän Yrjänä Ermala kanssa. Hän on kuin ilkeä versio ”Mörkö Perkeleestä” jo pelkästään nimensä puolesta – niin, siltä hän myös näyttää – mutta miehen sydän on puhdasta kultaa. Yrjänä on näyttelijätyönsä lisäksi myös perinneinstrumenttien rakentaja, seppä ja mitä lie, eli sitä mitä Yrjänä ei osaa tehdä, ei tarvita, nauraa Järvelä.

– Videossa esiintyvät myös Henkselipoika-videostamme tuttu tyttäreni Tinja Järvelä ja pirua esittävä näyttelijä-muusikko Toni Koskipuro. Hän heittäytyi viehkeän viekkaan pirun rooliin niin hyvin, että en todellakaan tiedä, kuka sen työn olisi voinut tehdä paremmin!

Kerrottakoon myös, että Jonne Järvelän sooloyhtye Jonne nousee Lahden Möysän musiikkiklubin estradille perjantaina 20. marraskuuta. Bändi ei liiemmin keikkaile ”koronavapaina” aikoinakaan, joten kyseessä on melkoisen harvinaislaatuinen esiintyminen.