Ensinäyttö: Kalmahin Tons of Chaos on näpevän iskevä ralli – ”Meidän mittapuulla hieman erilainen kaikkine nyansseineen”

12.10.2023 11:00

Kotimainen suometallin sanansaattaja Kalmah julkaisi keväällä omaa nimeään kantavan yhdeksännen pitkäsoittonsa. Levyltä löytyvän Tons of Chaos -kappaleen kylkeen on nyt tehty Vesa Rannan ohjaama musiikkivideo ja se saa ensiesityksensä Soundissa.

”Itse biisiä mietiskeltiin tovi ja päädyttiin Tonsiin, koska se on sopivan mittanen ja näpevän iskevä ralli, jossa on toki Kalma-leima, mutta meidän mittapuulla kuitenkin hieman erilainen kaikkine nyansseineen. Ja ennen kaikkea sitä on lysti voijella”, kommentoi kitaristi Antti Kokko.

”Tekijää kikkailtiin tovi, mutta sitte otin kontaktia Veskuun, koska tiesin hään muita videoita ja olin itse asiassa assarinakin männä vuonna soutuveneellä Tuulijärven tuluvissa. En muista poppoon nimeä ja biisiäkään, mutta olimpahan kuitenkin. Veskuhan on meille tehny aiemmin promokuvaa, kansitaidetta ja itse asiassa myös nykyisen logon, joten hyvinkin tuttu mies entuudestaan. Se, mikä lopulta ratkasi asian oli notta, Vesku halusi oikiasti tehä tämän videon ja nyt kun lopputuloksen näkee, niin valinta oli täysin oikia. Kuvaukset suju nopiasti ja lepposasti eli juurikin niin, kuten pitää. Turha hierominen ei näillä kilometreillä enää kiinnosta.”

”Video on kuvattu tottakait Pudasjärvellä. Soitto-osuudet 1800-luvulla rakennetussa rakennuksessa – joka itse asiassa on toiminut aikaisemmin kauppana ja kyseinen tila varastona, mutta nykyisin ihan halakoliiterinä – muut osuudet luonnollisesti itselle rakkaissa maisemissa Pudasjärven Tuulijärvellä ja Hollon syänmaan suomaisemissa.”

Lisää luettavaa