Ensinäyttö: Keskisormea epätasa-arvoa lietsoville rakenteille – Weljet-Weljet jyrää estottomasti genrerajojen yli

Heikki Sulander / Sulander Photo

"Haluamme kääntää katseet yleisesti kasvavaan kuiluun hyvin ja huonosti pärjäävien välillä", funkkia, punkkia, poppia ja räppiä yhdistelevä yhtye kommentoi.

Jyväskyläläis-tamperelainen, musiikkigenrejä estottomasti sekoitteleva Weljet-Weljet julkaisee 24.3. uuden singlen Räntää, jonka Tanssisali Lutakon lavalla kuvattu musiikkivideo saa nyt ensiesityksensä Soundin välityksellä.

”Biisin taustalla on nyky-yhteiskuntaa peilaava mielikuva hyväosaisten juhlista, missä pidot aina vain paranevat tavallisen kansan seuratessa menoa ulkopuolelta räntäsateessa. Vaikka kappaleen teema on poliittinen, niin siinä ei asetuta millekään puoluepoliittiselle kannalle – haluamme kääntää katseet yleisesti kasvavaan kuiluun hyvin ja huonosti pärjäävien välillä. Se on huolestuttava globaali ilmiö ja siihen kaikkien tulisi herätä”, kommentoi rumpali-laulaja Mikko ”Poko” Kivelä.

Rokkia, poppia, räppiä, funkkia ja poppia yhdistelevä yhtye on parhaillaan työstämässä jatkoa vuonna 2018 ilmestyneelle Laulut ei kuole -ep:lle.

”Lomailut on lomailtu, ja kesän alussa on tulossa jo seuraava uusi single, jonka musavideo kuvataan Tampereella, Pispalassa. Kuten Weljien tyyliin kuuluu, genre, kuin itse biisin aihekin tulee olemaan täysin toisesta laidasta”, räpistä vastaava Tommi PRKL kertoo.