Ensinäyttö: Lohdullinen laulu kuolemasta – Ghosts on TV:n Sunshine sai innoituksensa Midsommar-kauhuelokuvasta

15.2.2023 09:00

Tasokasta kotimaista musiikkia olisi taas tarjolla. Soliti-yhtiölle levyttävä Ghosts on TV esittelee yleisölle Soundin verkkosivujen välityksellä Sunshine-singleensä tehdyn lyriikkavideon, tarkasta tämä kaikuisa ja kitaraefektien täyttämä sävelteos ylempää. Videon on ohjannut Sonja Tolonen.

Yhtye kertoo, että 17. helmikuuta virallisesti julkaistava Sunshine sai innoituksensa elokuvamaailmasta. Useimmat orkesterin kappaleet ovat peräisin laulaja Ossi Björnin kynästä, mutta Sunshine on kitaristi Anttoni Hillin käsialaa.

Sunshinessa keskushahmot viettävät viimeistä päiväänsä maan päällä. He ovat tyytyväisiä elämäänsä ja tehneet rauhan itsensä kanssa. Päivän päätteeksi he hyvästelevät rakkaansa ja nousevat hitaasti ylöspäin, leijuvat avaruuteen ja häviävät kosmokseen”, Hill kertoo.

”Sain inspiraation teksteihin Ari Asterin Midsommar-elokuvasta (2019) ja sen makaaberista visiosta luonnon kiertokulusta. Halusin kuitenkin kirjoittaa kuolemisen kokemuksesta lohdullisemmalla ja hellemmällä tavalla, kenties jopa hieman voimaannuttavasti. Tätä voisi kutsua tavallaan iloiseksi kappaleeksi.”

Sunshine on peräisin Ghosts on TV:n tulevalta nimikkoalbumilta. Levy julkaistaan 14. huhtikuuta.

Lisää luettavaa