Ensinäyttö: Mokoma-Saikkosen teinivuosina aloittama Mind Riot esittelee tulevaa ep:tä uudella videolla

3.9.2021 09:35

Laulaja-kitaristi Tuomo Saikkosen, basisti Kuisma Aallon, kitaristi Juha Javanaisen ja rumpali Teemu Saikkosen muodostama metalliyhtye Mind Riot aktivoituu muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen.

Alun perin 1990 perustettu bändi julkaisi uutta musiikkia edellisen kerran 2017. Tuolloin ilmestynyt Come Undone -ep saa nyt seuraa neljän kappaleen mittaisesta Abyss-levytyksestä. Tarttuvaa materiaalia sisältävä uutuus-ep saapuu kuultavaksi 17. syyskuuta, mutta ep:n nimibiisi julkaistaan musiikkivideoineen jo nyt. Kuuntele siis yläpuolelta, millaiseen liitoon Mokoma-Saikkosen nuoruusvuosien yhtye yltyy kypsemmällä iällä.

– Alun perin tarkoituksena oli kasata uusi ep jo keväällä 2020, mutta tuolloin vauhti hiipui The Torch– ja Deflated -kappaleiden jälkeen, Saikkonen kertoo.

– Kuluvan vuoden alkupuolella aisapariltani Juha Javanaiselta tuli Abyss-kappaleen aihio ja tekstirivejä. Sanoitukset kuvittivat kipeän osuvasti koronatalven synkeitä tuntoja ja sen jälkeen tämä ”syvien vesien” ep piti viedä maaliin asti.

Miten kuvailisit Mind Riotin ideologiaa vuonna 2021?

– Bändi on minun ja Juhan teinivuosina aloittama intohimoinen harrastus, joka on pitänyt meidät yhteisen tekemisen äärellä jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Ystävyyden ylläpitämisen lisäksi Mind Riot juhlistaa musiikillisia juuria, jotka meidän tapauksessa kietoutuvat 90-luvun alkupuolen metalliin, sanoo Saikkonen.

– Mind Riotin ilmaisu on varsin vanhanaikaista, ja annamme vaikutteiden kuulua läpi. Kaupallisia tavoitteita ei ole, mutta täytyy sanoa, että me pyrimme nykyään hieman tiiviimpään ilmaisuun kuin vanhoilla sillisalaattilevyillä!

Entä mitä kuuluu sinun ja Kuisman pääbändille Mokomalle?

– Olimme onnekkaita ja pääsimme soittamaan keikkoja kuluneena kesänä. Bändi on kovassa iskussa, ja esiintymiset olivat nautinnollisia kokemuksia, sanoo Saikkonen.

– Uusia aihioita alkaa olla puolenkymmentä, ja alamme työstää biisejä eteenpäin syksyn aikana. Mitään aikatauluja ei kuitenkaan ole olemassa ja menemme studioon vasta sitten, kun sanottavaa löytyy!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 7/21.

Lisää luettavaa