Ensinäyttö: Ocelotin Sun silmillä -videolla yritetään luoda yhteyttä ahdistavan ja ankaran luonnonelementin kanssa

12.6.2024 08:46

Helsinkiläinen vaihtoehtopop-yhtye Ocelot palaa julkaisukantaan parin vuoden tauon jälkeen uudella singlellä Sun silmillä. Perjantaina 14.6. julkaistavan singlen kylkeen Portugalissa kuvattu musiikkivideo saa nyt ensiesityksensä Soundissa.

Sun silmillä on hypnoottinen looppi, jonka tahtiin voi sekä tanssia että lamaantua. Siinä kuvaillaan hellävaraisesti piirretty ympyrä sekä tukahduttava kehä, josta ei pääse pakoon. Samalla se pitää sisällään vapauttavan voiman, jolla kierre avautuu ja lopulta katoaa”, yhtye kuvailee.

”Tutkimme videolla valtameren ja henkilöhahmon välistä voimadynamiikkaa. Hahmo liikkuu loputtomasti pauhaavan, ankaran valtameren tahdissa: hän etsii hallinnan rajoja pehmeyden kautta. Olimme kiinnostuneita siitä, kuinka liike voi olla tämän voimadynamiikan välinen kieli: hahmo imitoi merta ja yrittää luoda yhteyden tähän jollain tapaa ahdistavalta tuntuvaan luonnonelementtiin. Liikkumalla pehmeyden kautta ja löytämällä yhteisen kielen valtameren kanssa hahmo tulee lähemmäksi sen kanssa. Hahmo löytää oman voimansa sekä tavan hallita omaa voimaansa”, lisäävät videon ohjanneet Noa P. Mendes ja Ocelotin solisti Emilia Pennanen.

Lisää luettavaa