Ensinäyttö: Uncle Knuckle pistää tuulemaan – Knucklebone Oscarin uusi video on jälleen silkkaa kultaa

6.3.2024 10:35

Nyt tulee Soundissa ensinäyttöön video, jonka äärellä yrmyinkään mörökölli ei saa pidettyä suupieliään alaspäin. Knucklebone Oscar nimittäin esittelee maailmalle uuden Uncle Knuckle -biisin sekä kappaleeseen tehdyn maanmainion musiikkivideon. Uncle Knuckle on Oscarin tulevan levyn nimikappale, ja koko albumi tulee julki 22. maaliskuuta.

”Oon jo pitempään kelannut sellaista videota, jossa biisin tarinan näköinen ’erikois-eno’ seikkailee Fanny & Alexander -henkisessä perhejoulujuhlassa tai sitten hefe-uncle porhaltaa menemään tummemmissa, kummisetämäisissä ympyröissä. Tuon viimeisimmän vaihtoehdon tyylinen tästä tuli, tietysti Knucklebone-lisämausteilla ja -vivahteilla. Lyhyt biisi, kova tykitys ja visuaalinen meuhkaus, sellanen positiivinen bailumeno”, Oscar kertoo ja jatkaa:

”Viime vuosina Knucklebone Oscarin musavideoissa on ollut häpeilemätöntä camp-henkistä kasaritunnelmaa, isoja ’puskureita’, kauniita ihmisiä ja niukalti vaatetusta. Nyt haluttiin tasapuolisuuden nimissä miehiä, naisia, lapsia ja vanhempaakin jengiä mukaan iloittelemaan. Videota kuvattiin tuusulassa Gustavelund- vintagehotellissa, keskustan Kämp-hotellin Mannerheim-sviitissä sekä Käpylässä Park Hotellin sauna & allas -tiloissa, joissa ysärillä kuvattiin legendaarista satiirisarjaa Hyvät Herrat. Mannerheim-sviiti olisi ollut ihanaa rouhia kunnon kondikseen klassiseen nyrkkirautatyyliin, mutta tähän eivät nyt rahkeet riittäneet”

Uusi video tehtiin Oscarin luottoryhmän kanssa. Kuvauksista vastasivat Toni Öyry, Jani Karlsson ja Mikko Niittymäki. Videon ovat ohjanneet Knucklebone Oscar ja Toni Öyry. Kaikkinensa teos on Videonyrkki-ryhmän tuotantoa.

Uncle Knuckle -kappale on tehty yhteistyössä Sami Baldaufin kanssa. Biisi sai alkunsa jo vuosia sitten eräänlaisena tribuuttina Professor Longhairin New Orleans -pianobiisille Big Chief, mutta lähtökohdasta on lopullisessa esityksessä jäljellä ainoastaan intron pianolikki. Baldaufin kera kappale muovautui James Brownin, Princen ja New Orleans -soundin yhdistelmäksi.

Tulevalla levyllä Oscar kertoo omaan tyyliinsä muun muassa ”rockmiehen ikääntymisestä, vintagemusa-runkkariudesta, fanien odotuksista sekä uuden pelosta ja kiihottavuudesta”.

Uncle Knuckle -levyllä on mukana tuoreempia juttuja sekä vanhempia biisejä, jotka ovat valmistuneet vasta nyt. Tämä on tavallaan teema-albumi, kokoelma erilaisia saundeja, tyylejä ja biisejä, joita olen jo 30-vuotisen urani aikana säätänyt. On todella vapauttavaa ja kutkuttavaa saada uutta musaa kokonaisuuden verran eetteriin. Tätä albumia on kypsytelty ja väännetty huolellisesti. Jännittääkin, koska tulos on aivan erilainen kuin aiemmat levyni”, Oscar kertoo.

Levyä värittävät myös vierailevat laulusolistit kuten Tuomo Prättälä, Marjo Leinonen, Molly Moonstone, Ina Forsman, Eero Raittinen ja Tuure Kilpeläinen. Myös artistin oma poika on mukana meiningissä.

Uncle Knuckle on minun friends and family -albumini. Se on 50-vuotiaan rokkarin välitilinpäätös kaikesta siitä, mitä on tullut tehtyä.”

Lisää luettavaa