Entinen Blink-182-keulakuva julkaisi videomateriaalia USA:n hallituksen ”UFO-havainnosta” – tunnettu astrofyysikko tyrmää väitteet: ”Soittele, kun alienit kutsuvat sinut illalliselle”

Kuvakaappaus UFO-verkkosivu Open Minds TV:n videolta

Blink-182- ja Angels & Airwaves -bändeistä tutun Tom DeLongen To The Stars -avaruusyhtiö julkaisi Gimbal-nimisen videon, jolla nähdään tuntematon lentävä esine. Suomalaisillekin televisiosta tuttu astrofysiikan tohtori Neil DeGrasse Tyson ei kuitenkaan usko DeLongen videoon.

Hieman taustoitusta on paikallaan: Aiemmin tämän vuoden aikana Tom DeLonge palkittiin yllättävästi vuoden UFO-tutkijana ja entinen punkpoppari aloitti työskentelemään huipputiedemiesten kanssa jonkinlaisen scifi-kulkuneuvon parissa. On myös käynyt ilmi, että DeLongen To The Stars -yhtiössä työskentelee Pentagonin entisen UFO-projektin ja CIA:n palkkalistoilla aiemmin nähtyjä tyyppejä.

Tällä viikolla To The Stars julkaisi Youtube-kanavallaan Yhdysvaltain hallinnolta haltuunsa saamaa videomateriaalia, jossa hävittäjäpilotit ihmettelevät kameroissaan näkyvää tunnistamatonta lentävää esinettä. Gimbal-video on yrityksen mukaan ensimmäinen kolmesta Yhdysvaltain armeijan julkiseen näyttöön hyväksytystä UAP-videosta. DeLongen yrityksen käyttämä termi UAP tulee sanoista ”unidentified aerial phenomenon”, eli kyseessä on vapaasti suomennettuna ”tuntematon ilmailmiö”.

Tieto Tom DeLongen yrityksen tutkimuksista kiiri aina uutiskanavajätti CNN:n tietoisuuteen ja aihe nostettiin esille CNN:n New Day -aamuohjelman lähetyksessä keskiviikkona 20. joulukuuta. Ohjelmasta aiheesta ja To The Starsin videosta kysyttiin mielipidettä astrofysiikan tohtori Tysonilta, joka ei sanonut ottavansa väitettyjen UFO-havaintojen esittäjiä tosissaan.

– Ihmiset ovat sekoittaneet UFO:n idean siihen, että maassa olisi vieraillut alieneita. UFO tarkoittaa tunnistamatonta lentävää objektia. Se on todella epäselvä termi – jopa niin epäselvä, että se myöntää ettei tiedä mistä on kyse. Vain koska et tiedä mitä katsot ei tarkoita, että se olisi olio toiselta planeetalta, Tyson nauroi aamushow’ssa.

– Ihmiset tuntevat olonsa epämukavaksi, kun eivät tiedä mistä on kyse. Tieteentekijät eivät. Jatkakaa sen asian tutkimista. Soittele kun alienit kutsuvat sinut illalliselle, tohtori Tyson lähettää terveisinä Loudwire-sivuston uutisoimassa haastattelussa.

Suomen televisiossakin nähdystä Cosmos-televisiosarjasta tutun Tysonin mukaan todisteet alienien vierailuista maan päällä ovat ”todella mitättömiä”. Hänestä on outoa, että vaikka lähes kaikilla on nykyään puhelimissaan mukana tarkat videokamerat, mutta UFO-havainnoista ei ole olemassa kunnollista kuvamateriaalia.