Entinen Dio-kitaristi harmittelee välirikkoaan metalli-ikonin kanssa: Olen surullinen, ettemme koskaan saaneet sovittua välejämme

Vivian Campbell ja Ronnie James Dio eivät ehtineet sopimaan erimielisyyksiään ennen Dion kuolemaa vuonna 2010.
11.7.2017 12:10

Def Leppardin riveissä jo vuosikymmeniä viihtynyt Vivian Campbell teki läpimurtonsa 1980-luvun alussa Ronnie James Dion nimikkoyhtyeen kitaristina. Vaikka yhteistyö poikikin suurta menestystä, sementoiden Dion aseman yhtenä metallin suurimmista hahmoista, herrojen tiet erosivat lopulta suhteellisen jäätävissä merkeissä. Campbell paljastaakin nyt Rock Talk With Mitch Lafon -podcastin tuoreessa haastattelussa, että katumus siitä, etteivät miehet ehtineet koskaan sopia välejään kalvaa häntä edelleen.

”Olen monessakin mielessä surullinen siitä, ettemme koskaan saaneet sovittua välejämme Ronnien kanssa”, Campbell harmittelee. ”Tiedän että Ronniessa oli hyvin synkkä ja vihainen puoli, mutta tiedän myös että hänessä oli toinen, herttainen ja avoin puolensa. Uskon että sopivissa olosuhteissa Ronnie ja minä olisimme voineet sopia erimielisyytemme oluttuopposten äärellä ja kenties voineet työskennelläkin jälleen yhdessä. Se olisi ollut hienoa.”

”Tällä alalla on paljon portinvartijoita ja yksi asia jonka he tekevät erityisen hyvin, on pitää ihmiset erossa toisistaan. Se ei olisi siis voinut tapahtua niin kauan kuin nuo portinvartijat olisivat olleet esteenä. Se on juurikin pointtini.”

Projekteihinsa lukeutuvan Dio-tribuuttiyhtye Last in Linen, joka aloitti originaalin musiikin julkaisemisen viimevuotisella Heavy Crown –levyllään, tulevaisuudensuunnitelmista Campbell puhuu puolestaan seuraavaa: ”Olemme Last in Line -albumin kanssa noin puolessa välissä; olemme saaneet kirjoitettua noin 50 prosenttia levystä. Seuraavien kahden viikon aikana keikkailemme ja kirjoitamme hieman lisää. Meillä on itse asiassa aloituspäivämäärä. Menemme jälleen studioon tuottaja Jeff Pilsonin kanssa uskoakseni syyskuun 11. päivä — se on ensimmäinen äänityspäivämme. Jeffin ja meidän aikataulut huomioon ottaen valmista ei varmaankaan tule ennen joulukuuta, joten albumin ilmestymistä voitaneen odotella aikaisintaan vuoden 2018 alussa.”

Haastattelun litteroinnista vastasi Loudwire.

Lisää luettavaa