Entinen Megadeth-kitaristi muutti pois Yhdysvalloista – ”Poliittinen korrektius on riistäytynyt käsistä”, kuuluu selitys

Marty Friedmania alkoi Jenkkien ilmapiiri ahdistaa.
29.8.2017 08:28

Megadethin kitaristina muun muassa Rust in Peace-, Countdown to Extinction– ja Youthanasia -levyillä toiminut Marty Friedman on kovasti tykästynyt Japaniin. Armoitettu kitarasankari kertoo innostuneensa sikäläisestä musiikista, kulttuurista ja työmahdollisuuksista siinä määrin, että alkoi vierailla maassa yhä useammin ja lopulta muutti Nousevan auringon maahan kokonaan. Asiaa käsiteltiin hiljattain Cleveland Scene -sivuston haastattelussa.

Friedman kuitenkin lisää, että Yhdysvaltojen ”käsistä riistäytynyt poliittinen korrektius” oli merkittävä osatekijä hänen päätökselleen muuttaa pois maasta. Kitaristi ihmettelee, miksi nykyään ihmiset ovat niin herkkiä yhteiskunnallisille aiheille.

”Minusta ihmisten ajattelutapa muuttuu kovaa vauhtia. Kun kasvoin Yhdysvalloissa, kukaan ei ollut poliittisesti korrekti tai pelännyt muiden loukkaamista puheillaan. Ei silloin välitetty politiikasta, eivätkä etenkään rockmuusikot tai fanit olleet jakaantuneet niin vahvasti kahtia niissä asioissa”, Friedman sanoo.

”Nyt nuo ihmiset haluavat puhua politiikkaa, enkä ymmärrä lainkaan, mistä he puhuvat. Jopa tämä poliittinen korrektius on lähtenyt käsistä. Tein sähköpostitse haastattelun ja tiedottajani sanoi, että minun pitäisi ottaa jutusta joku osa pois, jotta ihmiset eivät loukkaantuisi. Eikä siinä ollut mitään rasistista tai sellaista.”

”Siinä on kysymys pikkuasioista. Minun piti totella, koska en tunne sikäläistä asenneilmastoa. Olin kuitenkin yllättynyt siitä, mistä ihmiset saattaisivat loukkaantua. ”

Friedman lisää, ettei hänen mielestän pidä tarttua liikaa siihen, kuka musiikkia esittää. Jos kappale on hyvä, ei ole väliä, onko laulaja republikaani vai demokraatti.

”Jos Charles Manson tekisi levyn, josta pitäisin, en välittäisi siitä, kuka sen on tehnyt”, Friedman sanoo.

Lisää luettavaa