Entinen Silverchair-keulakuva ajoi humalassa kolarin, jossa loukkaantui kaksi ihmistä – Vältti vankilatuomion

Daniel Johnsille määrättiin 10 kuukautta yhdyskuntapalvelua.
7.7.2022 21:26

Australialaisen grunge-/vaihtoehtorockyhtye Silverchairin nokkamiehenä tunnetuksi tulleelle Daniel Johnsille määrättiin 10 kuukautta yhdyskuntapalvelua rangaistuksena rattijuopumuksesta. Aiheesta uutisoi Sydney Morning Herald.

43-vuotias Johns ajoi viime maaliskuussa kolarin kotimaassaan North Arm Covessa nautittuaan ensin pullon viiniä sekä vodkaa. Humalassa rattiin hypännyt Johns ajoi vahingossa vastaantulijoiden kaistalle ja törmäsi pakettiautoon. Onnettomuudessa loukkaantui pakettiauton kuljettaja sekä kyydissä ollut matkustaja. Viranomaisten mittauksissa Johnsin verestä löydettiin promilleja kolminkertaisesti yli rattijuopumusrajan.

Kun tapausta käsiteltiin oikeudessa, Johnsin asianajaja vetosi laulajan taustoihin. Johns on kärsinyt pahoista paniikkikohtauksista sekä fyysisistä ja henkisistä ongelmista, jotka menestys on tuonut tullessaan. 14-vuotiaana kuuluisuuteen noussut Johns on muun muassa kärsinyt pahasta anoreksiasta ja artriitista eli niveltulehduksesta. Lisäksi Johnsia ovat piinanneet muun muassa stalkkerit. Johnsin asianajajan mukaan laulaja ei ole halunnut juoda, vaan on lääkinnyt itseään alkoholilla, koska se on ”ainoa tapa, jolla hän pystyi elämään” näiden ongelmien kanssa.

Johnsin asianajaja vetosi myös siihen, että laulaja ilmoittautui onnettomuuden jälkeen itse katkaisuhoitoon eikä ole koskenut alkoholiin tapahtuneen jälkeen.

Yhdyskuntapalvelun lisäksi Johns sai seitsemän kuukauden ajokiellon, jonka jälkeen hänen autoonsa asennetaan kahdeksi vuodeksi alkolukko.

Silverchair perustettiin 1990-luvun alussa Johnsin ja muiden jäsenten ollessa vasta 11-12 -vuotiaita. Yhtyeen debyyttialbumi Frogstomp ilmestyi 1995 ja se nousi listaykköseksi Australiassa ja Uudessa-Seelannissa poikien jättihitin Tomorrow. Yhtyeen menestys kasvoi entisestään vuonna 1997 ilmestyneen kakkoslevy Freak Show’n myötä ja levyltä julkaistiin monia hitiksi nousseita singlejä kuten Freak ja Abuse Me. Bändi julkaisi vielä kaksi levyä jääden tauolle 2003. Yhtye palasi tauolta 2005 ja julkaisi vuonna 2007 toistaiseksi viimeiseksi jääneen albuminsa Young Modern. Silverchair, jonka levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa, jäi vuonna 2011 lopulta määrittelemättömän pituiselle tauolle.

Silverchairin lisäksi Johns on pyörittänyt myös menestyksekästä soolouraa. Hänen soolodebyyttinsä Talk julkaistiin vuonna 2015 ja hänen toinen soololevynsä FutureNever ilmestyi viime huhtikuussa.

Lisää luettavaa