Amon Amarth nimesi konseptialbuminsa ja uuden rumpalin

Melodisen viikinkideathmetalin tukholmalainen ykkösnyrkki Amon Amarth julkaisee Jomsviking-konseptialbuminsa 25. maaliskuuta.

Andy Sneapin tuottamalla tuoreella pitkäsoitolla rumpuosuuksista vastaa ruotsalaisesta Vomitory-orkesterista tuttu Tobias Gustafsson.

Soundin ennakkokuuntelun perusteella Jomsviking jatkaa hyväksi havaitulla Amon Amarth -polulla, mutta tuttujen elementtien – muun muassa Iron Maiden -kitarastemmat, keskitempoisesti kaiken edestään jyräävät riffit ja tarttuvat kertosäkeet – lisäksi mukana on myös uusia tuulia.

Paikoin yhtye tyylittelee ehkä kevyemmin ja tunnelmallisemmin kuin koskaan, vain vaihtaakseen heti seuraavassa osassa silmään erittäin raskaan jyräyksen. Tällä kerralla dynamiikkaa riittää todella paljon ja se on pelkästään hyvä asia.

Monikin kappale tekee vaikutuksen heti ensikuulemalta, mutta siitäkin huolimatta eräs vahvimmista tapauksista on massiivisen elokuva-soundtrackin mieleen tuova eeppinen The Way Of Vikings.

Jomsviking on siis konseptialbumi, Amon Amarthin ensimmäinen. Kun kirjoitimme musiikkia, meidän täytyi seurata levyn tarinaa. Välillä piti olla surullinen, toisinaan iloisempi, siellä täällä hyvinkin aggressiivinen. Kokonaisuutena levy on vaersin erilainen kuin aikaisemmat julkaisumme, kitaristi Olavi Mikkonen sanoo.