Epämääräistä sekoilua ja peruuntuneita keikkoja – Vanhat soittokaveritkin huolissaan Marilyn Mansonin terveydestä

Männävuosien shock rock -keisarin, arvaamattomista ja erikoisista keikoistaan tutun Marilyn Mansonin viimeisin kiertue on ollut yleisön kannalta melkoista arpapeliä. Parhaimmillaan Manson on ollut skarppi ja viihdyttävä, mutta valitettavasti ne keikat ovat olleet harvassa. Suurimman osan keikoistaan Manson on haahuillut ympäri lavaa, unohtanut puolet sanoista, lopettanut biisejä kesken tai muuten vain poistunut pitkiksi ajoiksi lavalta bändin jatkaessa hämmentyneenä soittoa.

Viimeisin videolle tallentunut epämääräinen sekoilu osuu heinäkuun alun Mansonin ja Slipknotin yhteiskiertueen Pennsylvanian-etapille. Fanin kuvaamalla pätkällä Manson puhelee sekavia, kompuroi ympäriinsä Dope Show -kappaleen aikana, ölisee epämääräisesti laulamisen sijaan, kippaa kaljapullon mikkitelineeseen ja näyttää yleisesti ottaen kovin väsyneeltä.

Lopuksi Manson osoittaa lavalle vedettyjä johtoja, joita tämä on potkinut kappaleen aikana ja puhuu ilmeisesti jollekin teknikolle:

– En halua kompastua ja kaatua munilleni, joten voisitko ystävällisesti hoitaa nuo johdot? Äläkä katso minua noin ylimielisesti, et sinä ole musta.

Manson myös perui viime torstain keikkansa viime tipassa. Syyksi perumiselle ilmoitettiin sairastuminen. Toki rokkaritkin voivat sairastua siinä missä muutkin, mutta on vaikea olla ynnäämättä yhtä plus yhtä tässä tapauksessa.

Vuosina 2008–2009 Mansonin yhtyeessä soittanut Limp Bizkit -kitaristi Wes Borland kertoi viime kuussa Metal Hammer -lehden haastattelussa olevansa huolissaan Mansonin terveydestä.

– Aikani Mansonin yhtyeessä oli sekä viihdyttävää ja inspiroivaa että myös pettymys. Manson on yksi hauskimpia ja terävimpiä ihmisiä joita olen tavannut, mutta hänen tulisi pitää huolta itsestään. Hänen tulisi lopettaa elimiensä pahoinpitely ja elää terveellisemmin, sillä ennen pitkää ne pettävät, Borland kertoo, antaen ymmärtää Mansonilla olevan selvästi ongelmia päihteiden kanssa.