”Episode taisi olla Suomen kallein levy…” – Ehta heviklassikko tarjolla nyt livenä, äläkä edes kuvittele missaavasi tätä tapausta!

10.11.2016 14:59

Father Time, Will The Sun Rise?, Speed Of Light, Forever, Season Of Change ja niin edelleen. Stratovariuksen kaksikymmentävuotiaan Episode-klassikon kattaus on kivikova ja parin seuraavan viikon aikana vietäänkin ”voimametallistien” juhlapäiviä, sillä Stratovarius kiertää kuusi kotimaista konserttipaikkaa Episoden merkeissä. Kiertue, jolla mukana on myös raivokkaan paluun tehnyt Thunderstone, starttaa Jyväskylän Lutakosta tänään torstaina 10. marraskuuta.

Soundi otti yhteyttä Strato-solisti Timo Kotipeltoon, joka käänsi katseensa kahdenkymmenen vuoden taakse. Ja vähän muuallekin.

– Timolla (Tolkki) oli levyllinen kelpo biisejä ja Episoden tekoprosessi oli kaiken kaikkiaan suhteellisen helppo ja kivuton. Muutamat numerot olivat toki haasteellisia ainakin laulamisen kannalta, kuten vaikkapa Father Time ja Season Of Change. Mukaan tuli myös kuoroja ja orkestereita. Taisipa Episode olla aikanaan Suomen kallein levy ja kyllähän sitä aikaa Finnvoxilla poltettiinkin… Keskuudestamme jo poistunut T.T. Oksala teki esimerkiksi Babylonin alussa kuuluvaa oven pamausta kaksi päivää, kun siihen aikaan ei kai samplejä oikein ollut saatavilla. Kalliiksi tulivat ne sekunnit.

Maailmanluokan muusikot, siis kosketinsoittaja Jens Johansson ja rumpali Jörg Michael, liittyivät yhtyeeseen Episoden myötä. Näiden herrasmiesten saapuminen mahtoi tuntua hyvältä?

– Olihan se ihan käsittämätöntä! Jörg ei ollut soittajana minulle entuudestaan niin tuttu, mutta Jensin pestit muun muassa Yngwie Malmsteenin ja Ronnie James Dion orkestereissa olivat tiedossa enemmän kuin hyvin. Vielä hienompaa on se, että Jens on jaksanut katsella meikäläistä näihin päiviin asti.

Pystytkö nostamaan esiin suosikkibiisejäsi Episodelta?

– Nyt, kun joidenkin biisien äärelle on palannut kaikkien näiden vuosien jälkeen, on ollut kiva huomata, miten hyvin ne ovat kestäneet aikaa. Kuinka hieno onkaan joku Season Of Change! Myös Father Timea on kiva päästä revittelemään. Toki levyltä löytyy myös Strato-klassikoita, kuten Forever ja Speed Of Light, joita olemme soittaneet viime vuosina muutenkin.

Konserteissa kuullaan varmaan jokunen muukin biisi, siis Episoden materiaalin lisäksi?

– Kyllä vain. Luvassa on siis koko Episode, mutta ei välttämättä ns. ”levyjärkässä”, ja siihen sitten päälle muutama vähän tuoreempi ralli.

Entä sitten jatko? Onko ensi vuonna luvassa uusi Stratovarius-albumi?

– Sen tiedän varmaksi, että ensi vuodeksi on buukattu festarikeikkoja. Levytysaikataulua ei sen sijaan ole vielä lyöty lukkoon, mutta tarkoitus olisi saada uudet biisit valmiiksi tulevan talven aikana.

Episodi-rundi etenee seuraavasti:

10.11. Jyväskylä, Lutakko
11.11. Kouvola, House Of Rock
12.11. Joensuu, Kerubi
17.11. Helsinki, Nosturi
18.11. Turku, Apollo
19.11. Tampere, Pakkahuone

Jos Episode ei ole hallussa niin nyt on korkea aika korjata tämä puute:

Lisää luettavaa