Eric Clapton huolestui livemusiikin tulevaisuudesta – kitarajumala lyöttäytyi yhteen Van Morrisonin kanssa

Kitaristilegenda Eric Clapton on huolissaan koronaviruksen aiheuttamien rajoitustoimien kuristusotteessa kärvistelevästä tapahtuma-alasta.

Mies onkin tästä syystä löyttäytynyt yhteen aiheen tiimoilta kappaleita viime aikoina tehneen laulaja-lauluntekijä suuruus Van Morrisonin kanssa. Kaksikon Stand and Deliver -nimeä kantava biisi ilmestyy 4. joulukuuta. Tuotot ohjataan Morrisonin Lockdown Financial Hardship -rahastoon, joka auttaa talousvaikeuksissa poikkeusolojen takia painivia muusikoita.

”Meitä on monia, jotka tuemme Vania ja hänen ponnisteluitaan pelastaa livemusiikki, hän on innoittaja”, Clapton sanoo. ”Meidän täytyy nousta esiin ja tulla kuulluksi, sillä meidän täytyy löytää tie ulos tästä sotkusta. Vaihtoehtoa ei kannata edes ajatella. Livemusiikki ei välttämättä tule enää koskaan toipumaan.”

Morrison on kiitollinen saamastaan tuesta ja siitä, että Clapton on mukana projektissa.

”Ericin äänite on fantastinen ja se tulee resonoimaan turhautumisemme jakavien kuulijoiden korvissa”, mies kommentoi. ”Sydämeni särkyy nähdessäni niin monia lahjakkaita muusikoita ilman minkäänlaista mielekästä tukea hallitukselta, mutta haluamme vakuuttaa heille, että paiskimme hartiavoimin töitä palauttaaksemme livemusiikin ja pelastaaksemme elinkeinomme.”

Van Morrison ja Clapton esiintyivät yhdessä ennen rajoituksia maaliskuussa The Royal Marsden -syöpäkeskuksen hyväksi.