Eric Clapton sanoo Roger Watersin ”kärsineen suuresti” poliittisista mielipiteistään – ”Olen nähnyt hänet ikkunalaudalla itkemässä”

30.5.2024 20:57

Kitaristilegenda Eric Clapton ylistää Pink Floydin entisen laulaja-basisti Roger Watersin ”kanttia” avautua poliittisista mielipiteistään julkisesti. Watersia on kyseisten mielipiteiden takia syytetty muun muassa antisemitismistä.

Calpton puhui Watersista The Real Music Observerin haastattelussa, josta uutisoi Classic Rock. Aiheeseen päästiin kun kitaristilta kysyttiin, mitä mieltä hän on siitä, että joidenkin mielestä muusikoiden ”pitäisi pitäytyä musiikissa” politiikan sijaan.

”En tule toimeen pitäisi-sanan kanssa”, Clapton sanoo. ”Jos joku sanelee mitä minun pitäisi tehdä, teen juuri päinvastoin. En vain ilkeyttäni, mutta kuka voi määrätä miten minun tulisi elää elämääni? En sekaannu sellaisiin ihmisiin.”

”Rakastan Rogeria. Olemme veljeksiä, eikä hän ei arkaile mielipiteidensä kanssa. Se vaatii paljon kanttia, ja hän on saanut kärsiä siitä suuresti. Olen nähnyt hänet ikkunalaudalla itkemässä ja sanomassa: ’Manhattanilla on aamu ja kyyneleet virtaavat taas silmistäni’, tiedätkö?”

”En voisi tehdä sitä. Minua itkettää usein kun ajattelen mitä maailmalla tapahtuu ja kaikkea meitä ympäröivää pahuutta, mutta minun on myös ylläpidettävä positiivista viestiä toivosta, kuten hänenkin”, Clapton jatkaa. ”Musiikilla on parantava voima. Uskon, että sen tiimoilta on olemassa tapoja käyttäytyä korrektisti, ja olla vastuullinen sen suhteen, ettei ihmisiä loukattaisi.”

”Gandhilla oli homma hanskassa, mutta en halua seurata hänen polkuaan, sillä jos hän halusi ihmisten seuraavan omia ajatuksiaan, hän nälkiinnytti itsensä ja riskeerasi henkensä. Silloin he tiesivät hänen olevan tosissaan.”

”Monet eivät odota minun tai Rogerin pitäytyvän mielipiteissämme, mutta me teemme niin”, Clapton vakuuttaa. ”Minulla on vastuu, sillä kuten aiemmin totesin, tuon viestiä toivosta, rakkaudesta, rauhasta ja vapaudesta. Se on vastuuni muusikkona.”

Lisää luettavaa