Esa Kaartamolta julkaistaan postuumi soololevy – Siipeni sain -singlellä mukana rakastetun muusikon ystäviä

Esa Kaartamo vuonna 2014.
Juha Metso /All Over Press

Albumi äänitettiin mies ja kitara -hengessä vuonna 2011 Kaartamon kesämökillä.

Muun muassa Broadcast-yhtyeen alkuperäisenä kitaristina ja sooloartistina tunnettu Esa Kaartamo menehtyi äkillisesti 56-vuotiaana vuonna 2018. Rakastetulta muusikolta jäi kesken monia projekteja, joista yksi oli neljäs sooloalbumi. Tämä Laulujen seutu -levy näkee postuumisti päivänvalon perjantaina 27. elokuuta, eli päivää ennen Kaartamon syntymäpäivää.

Albumin 11 kappaletta on äänitetty mies ja kitara -henkisesti vuonna 2011 Kaartamon kesämökillä Särkisalossa yhden iltapäivän aikana, yhdellä otolla per kappale. Levyn on tuottanut Kaartamon pitkäaikainen ystävä ja työtoveri Tomi Pietilä ja se on tehty valmiiksi yhteistyössä muusikon perikunnan kanssa.

”Tämä levy on ajankuva kymmenen vuoden takaa ja siinä loistaa Esan valtava lahjakkuus laulajana, lauluntekijänä ja tarinankertojana”, kommentoi Pietilä.

Laulujen seutu -levyltä on nyt julkaistu maistiaisena kappale Siipeni sain, jonka singleversiolle Pietilä kutsui mukaan Kaartamon kanssa yhteistyötä tehneitä muusikoita. Mukana ovat taustalauluissa Kim Lönnholm ja Janne Rajala, koskettimissa Tuomas Kesälä, kitarassa Jarmo Nikku, rummuissa ja perkussioissa Anssi Nykänen ja bassossa Janne Rajala. Digitaalisella albumiversiolla ja vinyylillä kappaleesta on kuultavissa Kaartamon yksinään äänittämä versio.

”Singleversion ajatus syntyi, kun eräänä iltana jäin pohtimaan Esan laulun virettä ja soittamisen groovea. Niin puhdasta ja tasaista. Voisiko tähän ottaa vielä ystäviä mukaan? Esan aikaisemman soolomateriaalin tekemisessä mukana olleet muusikot innostuivat heti ajatuksesta. He soittivat ja lauloivat omat osansa kappaleeseen Esaa seuraten. Ikään kuin Esa olisi ollut läsnä tässä hetkessä, toisessa huoneessa”, Pietilä avaa.