IL: Lavalla sairauskohtauksen saanut Esa Kaartamo, 56, on kuollut

Esan äiti Kerttu Kaartamo on vahvistanut suru-uutisen Iltalehdelle.
20.8.2018 12:38

Broadcast-perustajajäsen, muusikko Esa Kaartamo on kuollut, uutisoi Iltalehti. Tiedon muusikon menehtymisestä on vahvistanut tämän äiti Kerttu Kaartamo. Esa Kaartamo oli kuollessaan 56-vuotias.

Kaartamo sai viikonloppuna sairauskohtauksen lavalla Broadcast-yhtyeen soundcheckin aikana. Yhtyeen oli esiintymässä Kangasalla Raikku rokkaa ja rakastaa -tapahtumassa. Kerttu sanoo Iltalehdelle Esan kärsineen synnynnäisestä aivojen verisuonten pullistumasta ja hän olisi saattanut menehtyä vaivaan jo paljon aiemminkin.

”Esa toi valoa ympärilleen ja olimme kovin läheiset. Sain eilen sanoa pojalleni viimeiset jäähyväiset, kun hän oli hengityskoneessa Tampereella”, Kerttu Kaartamo kertoo Iltalehdelle.

Kaartamo muistetaan paitsi vuonna 1980 perustetun Broadcast-yhtyeen kitaristina, myös osana Kaartamo Kettunen Kuustonen -kokoonpanoa, jonka muut jäsenet olivat Edu Kettunen ja Mikko Kuustonen. Kokoonpano julkaisi levyt vuosina 1998 ja 2002.

Kaartamon viimeisin yhtye oli Hoedown, jonka jäsen hän oli vuodesta 2002 lähtien. Muusikon viimeiseksi soololevyksi jäi vuonna 2002 julkaistu Näillä main.

Lisää luettavaa