Espanjassa asuva Tarja Turunen kertoo, miksi Suomessa on erityisen rankkaa asua

28.11.2023 20:07

Tarja Turunen vieraili äskettäin Avenged Sevenfold -basisti Johnny Christin isännöimässä Drinks With Johnny -showssa.

Espanjassa tätä nykyä asuva Turunen juttelee sittemmin haastattelusta julkaistulla videolla muun muassa siitä, miksi Suomi on niin rankka paikka asustella.

”Se on todella rankka maa asua”, Turunen sanoo. ”Ihan oikeasti — kaikki Pohjoismaat ovat kovia paikkoja. Ilmasto on vaativa.”

”Ympäristö on meille kaikki kaikessa”, Turunen jatkaa. ”Se on muusikoille inspiroiva ympäristö kirjoittaa kappaleita, mutta se on hyvin rankka paikka asua. Erityisesti koska olen siitä outo tyyppi, että tarvitsen valoa. Aloin ymmärtää valon merkityksen elämässäni. En välttämättä kaipaa aurinkoa ja lämpöä vaan nimeomaan valoa joka herättää aamuisin. Talvella on pilkkopimeää. Aamulla on yhtä pimeää kuin yöllä. Päivän päättyessä sitä ei ole nähnyt päivänvaloa juuri lainkaan. Se alkaa jonkin ajan päästä vaatia veronsa.”

”Joulukiertueillani olen aina paljon väsyneempi valon puutteen takia”, Turunen lisää. ”Oikeasti. Niin se vain on. Ja minun täytyy muistutella itseäni että haukkaan välillä edes vähän raikasta ulkoilmaa, tai sään salliessa käyn vähän kävelemässä tai juoksulenkillä ja pidän huolta itsestäni, sillä kroppa on vetreä mikäli mieli on virkeä.”

Lisää luettavaa