Ex-Guns N’ Roses -kitaristi harmittelee, kuinka Axl Rose antoi hänelle potkut yhtyeestä kertomatta asiasta koskaan suoraan

Steven Adler (vas.) ja Gilby Clarke Slashin Walk of Fame -tähden paljastustilaisuudessa 2012
Angela George / Wikipedia

Guns N’ Rosesissa vuosien 1991-1994 välillä kitaraa kurittanut Gilby Clarke muisteli Ultimate Guitarille aikojaan maailman vaarallisimman bändin kelkassa.

Mieheltä muun muassa tiedusteltiin, kuinka hermostunut tämä oli saadessaan kutsun koesoittoon ja kuullessaan mahdollisuudesta astua Izzy Stardlinin yllättäen tyhjäksi jättämiin saappaisiin.

”Olinko hermostunut? En. Luullakseni syy siihen, etten ollut hermostunut johtui siitä, että olin jo kolmekymppinen saadessani puhelun”, mies tuumailee. ”Olin jo pyörinyt tarpeeksi kuvioissa ja tunnistin sen mahdollisuudeksi liittyä mahtavaan rock ’n’ roll -bändiin. Ajattelin, että ’Tiedätkös mitä? En aio yrittää olla uusi Izzy. Aion olla vain oma itseni, soittaa kuten soitan ja puhua kuten puhun ja olla vain oma itseni. Mikäli he pitävät minusta omana itsenäni, toivon mukaan asiat lutviutuvat.”

Ero Gunnareista olisi miehen mukaan voinut sujua mukavammissakin merkeissä, sillä Clarken mukaan Axl Rose ei koskaan puhunut hänelle suunnitelmistaan suoraan.

”Mikäli yhteistyömme päättymiseen liittyi jotakin negatiivista, niin se, että välillämme ei ollut kunnollista kommunikaatiota. En ikinä kuullut asiasta häneltä suoraan. Mikäli jokin oli pielessä, tai näkökantamme eivät kohdanneet jossakin asiassa, en ikinä kuullut siitä häneltä suoraan. Väliportaan ihmisillä oli omat agendansa, joten en usko heidän esittäneen häntä oikeassa valossa – eivätkä he välttämättä esittäneet minuakaan oikeassa valossa.”