Ex-Iron Maiden -laulaja harmittelee: ”Monet vihaavat edelleen aikaani bändissä”

5.7.2019 13:08

Vuosina 1994–1999 Iron Maidenin keulilla kekkuloinut Blaze Bayley on muistellut aikaansa brittihevin jättiläisen matkassa. Bayley ehti laulaa yhtyeen kahdella kiistellyimmällä albumilla; vuoden 1995 The X Factorilla sekä vuoden 1998 Virtual XI:llä.

Kysyttäessä, ovatko kyseiset levytykset kestäneet aikaa, mies on vastauksessaan järkkymätön.

”Kyllä. Yksi syy miksi ne ovat mielestäni kestäneet, on siinä, että ne eivät olleet suosittuja hardcore-fanien keskuudessa”, Bayley kertoo BraveWordsille. ”Joillekin The X Factor tai Virtual XI ovat ensimmäiset Maiden-levyt. Ja minä olen ensimmäinen Maiden-laulaja, eikä noilla ihmisillä ole mitään ongelmaa minun tai noiden albumien suhteen. He rakastavat niitä… mutta toiset fanit ovat, että ’Luojan kiitos Bruce on tullut takaisin.'”

Bayley ei usko Dickinsonin olevan kiinnostunut nauhoittamaan levyjä uudelleen, ja kehuu tämän samaan syssyyn heavy metal -laulajana maasta taivaisiin. Mies löytyää myös suuria eroja molempien taiteilijoiden laulutavoista ja lähestymistavoista musiikkiin.

”Ponnistamme kuitenkin eri maailmoista laulullisesti”, Bayley pohdiskelee. ”Minun tulkintani kumpuaa aina pimeydestä. Se tulee pimeyttä vastaan kamppailusta, myrskyn läpi selviämisestä, toiselta puolelta ulos pääsemisestä ja sinitaivaan, jossa täysikuu ohjaa sinut turvaan yöstä, etsimisestä. Sieltä minun lauluni tulee. Tulkintani lauluista tulee myös jostakin muualta. Kun suhtaudut vähän rennommin musiikkiin ja Maideniin, alat arvostaa eroa. Se on toisenlainen tapa katsoa asiaa. Ollakseni rehellinen, monet vihaavat edelleen aikaani bändissä. Se ei ole mielestäni hyvä juttu.”

Bayley kiertää parhaillaan Eurooppaa Dickinsonin korvaamisen 25-vuotisjuhlien tiimoilta.

Lisää luettavaa