Bruce Dickinson näyttää mallia, miten voi olla rocktähti ilman ylisuurta egoa: ”Kunnioitan Blaze Bayleytä erittäin paljon”

Bruce Dickinson on hieno mies. Eikä nyt ole puhe hänen laulutaidostaan tai sellaisesta, vaan ihan luonteesta – Maiden-laulaja on viime vuosina antanut kerta toisensa perään haastatteluja, joiden perusteella Dickinson vaikuttaa enemmän maanläheiseltä perusjantterilta kuin jättimäisen metalliyhtyeen keulakuvalta.

Nyt Dickinson kävi vieraana Rock Talk with Mitch Lafon -podcastissa, jossa mies havainnollisti jälleen asiallisuuttaan. Jos esimerkiksi Ozzy Osbournella ja Ronnie James Diolla oli vaikeuksia sietää toistensa laulunäytteitä Black Sabbathissa, Bruce sen sijaan ylistää hänet vuonna 1994 korvannutta Blaze Bayleytä ja kunnioittavansa sitä, miten vaikean pestin tämä aikanaan otti.

”Arvostan häntä suuresti, koska hän ryhtyi erittäin hankalaan hommaan. Hänen äänensä on hyvin erityyppinen kuin minun, ja hänen täytyi silti laulaa vanhempia Iron Maiden -kappaleita”, Dickinson sanoo.

”Hän oli todella, todella mukava kaveri ja on edelleen sellainen. Kunnioitan häntä erittäin paljon.”

Jos Iron Maidenia vertailee Black Sabbathiin enemmänkin, viimeksi mainitussa Dio ja Ozzy ovat kaihtaneet keikoilla toistensa äänittämää tuotantoa. Esimerkiksi klassisen Heaven and Hell -albumin kappaleita on ollut turha odottaa Ozzyn johtaman Sabbathin konserteissa.

Maidenissa on toisin: Dickinson laulaa mielellään Blaze Bayleyn aikana äänitettyä tuotantoa.

”Elämä on liian lyhyt sellaiseen egopullisteluun. Se on lapsellista ja naurettavaa”, Dickinson sanoi.

”Jotkut niistä kappaleista sopivat äänelleni, toiset eivät. Mutta tiedätkö mitä? Ne ovat kappaleita, joita monet Maidenin fanit ovat ostaneet, ja jotkut niistä, kuten The Clansman ja Sign of the Cross, ovat toimineet meillä hienosti. Olen nauttinut niiden laulamisesta suuresti.”

Suomessa tätä tavaraa voi kuulla seuraavan kerran 28.–29.5.2018, kun Iron Maiden esiintyy Helsingin Hartwall-areenalla. Siis mikäli biisit ovat tuolloin setissä.