Ex-Megadeth-basisti nimeää yhtyeet, jotka ottaisi mukaan thrash metalin ”Big Fiveen” – ”No, jos porttia raotettaisiin vähäänkään…”

Sami Lommi

Thrash metalin suurimpien nimien niin sanotun ”Big Fourin” muodostavat Metallica, Megadeth, Anthrax ja Slayer. Mutta mitäpä jos ryhmää kasvatettaisiin yhdellä? Mikä yhtye liittyisi siinä tapauksessa nelikon jatkeeksi? Asiaa kysyttiin Megadethin entiseltä basistilta David Ellefsonilta Yes! You CAN Play Guitar! -podcastin haastattelussa.

”No, jos porttia raotettaisiin vähäänkään, sen tulisi olla kuusi suurinta, sillä Exodus olisi mukana, ja luultavasti Overkill myös”, Ellefson sanoo. ”Siellä tulisi olla [yhtye] länsirannikolta ja [yhtye] itärannikolta.”

Mikäli yhtyeet joutuisi rajoittamaan vain viiteen, basistin valinta olisi Exodus.

”Jos kyseessä olisi vain ’Big Five’, silloin se olisi ehdottomasti Exodus, koska hei, Kirk Hammettkin tuli heiltä”, Ellefson toteaa. ”He olivat tuon skenen vakionimi. Muistan Kerry Kingin sanoneen minulle, että ’[Exodus-rumpali] Tom Hunting on vitun kova äijä. Hän on mies paikallaan.'”

”Mielipiteeni on, että kun Kerry oli soittanut [Megadethin kanssa vuonna 1984], hän tapasi Exodusin kaverit, näki heidän soittavan, oppi kuinka Tom Hunting soitti, meni kotiin ja laittoi Dave Lombardon soittamaan kuten Hunting”, Ellefson naureskelee. ”Siksi Slayerista tuli niin nopea. Ne viisi keikkaa, jotka Kerry soitti kanssamme San Franciscon lahden ympäristössä avasi hänen silmänsä, tyyliin ’Vau. Näin se homma hoidetaan.’ Ja sitten hän palasi Los Angelesiin ja siirtyi Megadethistä Slayeriin. Mutta hän piiskasi Slayerin iskuun, koska hän oli nähnyt… mitä thrash metal todella oli San Franciscon lahden ympäristössä, ja se auttoi Slayeria tulemaan Slayeriksi.”

Voit kuunnella miltei puolitoistatuntisen juttutuokion alta.