Ex-Metallica-basisti Jason Newsted palaa takaisin hevin pariin – Kokoaa uutta bändiä

6.2.2023 19:40

Metallicaan vuonna 1986 basistiksi edesmenneen Cliff Burtonin tilalle liittynyt Jason Newsted jätti hevijätin rivit vuonna 2001. Metallicasta eroamisen jälkeen hän vaikutti hetken rock/metal-yhtye Echobrainissa, Ozzy Osbournen livekokoonpanossa, Voivodissa sekä Rock Star Supernova -superbändissä. Vuonna 2012 hän perusti oman Newsted-yhtyeen, joka julkaisi Heavy Metal Music -debyyttialbumin seuraavana vuonna. Newsted-yhtye kuitenkin lopetti toimintansa vuonna 2018 ja sen jälkeen basisti on keskittynyt lähinnä pyörittämään Chophouse Bandia, joka esittää folk- ja americana-klassikoita enemmän tai vähemmän akustisesti.

Tuoreessa Gator 98.7 -radion Gator Garage -ohjelmassa Newsted kuitenkin paljasti olevansa taas siirtymässä takaisin raskaamman musiikin pariin useamman vuoden tauon jälkeen. Hän sanoi kasaavansa parhaillaan uutta kokoonpanoa, johon tämä etsii nyt kuumeisesti kitaristeja.

”Viimeiset puoli vuotta meni kasatessa The Chophouse Band Volume 1 -levyä. Chophouse Band on ollut yhdessä ja tehnyt musiikkia vuodesta 1992 eli tämä oli ensimmäinen levymme 30 vuoteen. Käytin siihen paljon aikaa. Kunhan saan sen pois alta, olen tavallaan astumassa taas kohti heviä”, Newsted kertoi, kun häneltä kysyttiin, mitä suunnitelmia hänellä on lähitulevaisuudelle.

”Olen pitänyt koesoittoja kitaristeille nyt muutaman viikon. Minä siirryn takaisin bassoon ja laulan. Meillä on metallirumpali – tuplabasarit ja kaikki, tiedättehän. Soitamme taas lujaa.”

Alapuolelta voit katsoa Nestedin haastattelun (video alkaa ajasta 12:31, jossa mies kertoo tulevaisuudensuunnitelmistaan) sekä muistella, millaista kamaa Newsted-yhtyeen debyytillä oikein olikaan.

Lisää luettavaa