Ex-neuvonantajille erävoitto Princen kuolinpesän osakkaiden välisessä kiistassa – ”Toivoimme, ettei asiaa olisi tarvinnut viedä oikeuteen”

Prince Legacyn, joka omistaa puolet Princen omaisuudesta, sisällä kuohuu.
9.7.2024 13:04

Princen menehdyttyä fentanyylin tahattomaan yliannostukseen vuonna 2016 kävivät perilliset pitkää kädenvääntöä muusikon omaisuudesta. Lopulta omaisuus saatiin vuonna 2022 jaettua kahden holding-yhtiön, Primary Waven sekä Prince Legacyn kesken. Alkuvuodesta kuitenkin uutisoimme, että Prince Legacyn sisällä alkoi kuohuta siihen malliin, että raastupa kutsui.

Prince Legacyn muodostavat Princen pitkäaikaisina neuvonantajina toimineet L. Londell McMillan ja Charles Spicer Jr. sekä Princen perillisiksi nimetyt sisarpuolet Sharon, Norrine ja John Nelson. McMillan ja Spicer, jotka sisarpuolet olivat nimenneet Legacy-yhtiön managereiksi, nostivat syytteet Sharon ja Norrine Nelsonia sekä Princen sisarentytär Breanna Nelsonia ja sisarenpoika Allen Nelsonia vastaan, koska nämä yrittivät heidän mukaansa savustaa McMillania ja Spiceria ulos yhtiön johdosta ja ottaa heidän paikkansa. McMillanin ja Spicerin mukaan Nelsonit olivat suuttuneet, koska heidän esittämiin ”kohtuuttomiin vaatimuksiin” ei oltu suostuttu.

”Vastaajilla ei ole minkäänlaista kokemusta bisneksestä, johtamisesta, musiikista ja viihdeteollisuudesta tai neuvottelemisesta ja viihdealaan liittyvistä pienistä yksityiskohdista. Heidän väliset riitansa ovat hyvin dokumentoituja. He eivät yksinkertaisesti kykene ottamaan yhtiötä haltuun ja johtamaan sitä”, todettiin kaksikon syytteessä, joka jätettiin tammikuussa Delawaren oikeusistuimelle.

Nyt Billboard raportoi tuomarin katsoneen kiistan McMillanin ja Spicerin hyväksi ja todenneen, ettei kaksikon nimitystä yhtiön johtoon voi enää perua eikä sisaruksilla ole vaadittavaa osaamista yhtiön johtamiseksi.

”Olemme tyytyväisiä tuomarin päätökseen. Toivoimme, ettei asiaa olisi tarvinnut viedä oikeuteen, mutta meillä on vastuu säilyttää ja suojella Princen perintöä ja kaikkea hänen luomaansa vastaajien (ja heidän neuvonantajiensa) tekemiltä vääryyksiltä kaikin mahdollisin keinoin. Olin Princen yhteistyökumppani vuosikymmeniä. Mikään ei muuta historiaamme ja uskollisuuttani hänelle ja hänen perinnölleen”, McMillan kommentoi Billboardille.

Primary Wavellä ei ole osaa eikä arpaa nyt käytävään kädenvääntöön.

Lisää luettavaa