Princen omaisuudesta tapellaan taas – Kuolinpesän osakkaat riidoissa, syytteitä nostettu

Princen omaisuus jaettiin Primary Waven ja Prince Legacyn kesken. Nyt Prince Legacyn sisällä kuitenkin kuohuu.
12.1.2024 12:31

Vuonna 2016 kipulääkkeiden yliannostukseen kuolleen Princen 156 miljoonan dollarin arvoinen omaisuus saatiin viimein kuuden vuoden selvittelyn jälkeen jaettua kesällä 2022 kahden holding-yhtiön, Primary Waven sekä Prince Legacyn kesken. Kauan ei rauhaa kuitenkaan kestänyt, sillä nyt Prince Legacyn sisällä kuohuu ja myllertää taas siihen malliin, että raastupa kutsuu.

Prince Legacyn muodostavat Princen perillisiksi nimetyt sisarpuolet Sharon, Norrine ja John Nelson sekä Princen pitkäaikaiset ystävät L. Londell McMillan ja Charles Spicer, jotka toimivat yhtiössä managereina ja neuvonantajina. Nyt McMillan ja Spicer ovat nostaneet syytteet Sharonia ja Norrinea vastaan ja sanovat sisarusten yrittävän savustaa kaksikkoa ulos saadakseen yhtiön, uutisoi Billboard. Vastaajiksi on nimetty Sharonin ja Norrinen lisäksi Princen sisarentytär Breanna Nelson sekä sisarenpoika Allen Nelson.

Syytteen mukaan erityisesti Sharon ja Breanna ovat yrittäneet saada McMillania ja Spiceria eroamaan, koska heidän ”kohtuuttomiin vaatimuksiinsa” ei ole suostuttu. Molemmat ovat muun muassa yrittäneet tehdä muutoksia Paisley Parkin henkilökuntaan nimittämällä sinne haluamiaan henkilöitä, mutta tällaiset muutokset vaativat kaikkien yhtiön omistajien hyväksynnän. Sharon ja Breanna ovat olleet asiasta loukkaantuneita ja muun muassa uhkailleet julkaisevansa ”tekaistuja syytöksiä” McMillanista ja Spicerista, mikäli nämä eivät luovuta paikkaansa yhtiössä.

Syytteen mukaan Sharon ja Breanna ovat myös yrittäneet myydä omia osuuksiaan Primary Wavelle, mikä horjuttaisi Princen omaisuuden tasajakoa. Osuuksien myymiseen tarvitaan kuitenkin kaikkien yhtiön osakkaiden yksimielistä hyväksyntä. Syytteen mukaan Sharon ja Breanna yrittävätkin saada McMillanin ja Spicerin erottamisella muutettua yhtiön sääntöjä niin, ettei myyntiin tarvita enää kaikkien osakkaiden hyväksyntää.

McMillanin ja Spicerin mukaan heidän syrjäyttämisensä ei ainoastaan riko ryhmän kesken vallitsevaa sopimusta vaan aiheuttaisi ”massiivista tuhoa” Princen perinnölle.

”Vastaajilla ei ole minkäänlaista kokemusta bisneksestä, johtamisesta, musiikista ja viihdeteollisuudesta tai neuvottelemisesta ja viihdealaan liittyvistä pienistä yksityiskohdista. Heidän väliset riitansa ovat hyvin dokumentoituja. He eivät yksinkertaisesti kykene ottamaan yhtiötä haltuun ja johtamaan sitä”, keskiviikkona 10.1. Delawaren oikeusistuimelle jätetyssä syytteessä sanotaan.

Lisää luettavaa