Ex-Scorpions-kitaristi Uli Jon Roth kertoo, mitä olisi muuttanut bändin ikonisesta hitistä, jos olisi ollut sitä tekemässä

Mikäli kitarasankari olisi ollut vielä bändissä Rock You Like A Hurricanen julkaisun aikaan, olisivat sen sanat voineet olla erilaiset.
19.3.2024 08:33

Saksalainen kitaravirtuoosi Uli Jon Roth oli Scorpionsin riveissä vuodesta 1973 vuoteen 1978. Uli Jon Rothin lähdettyä hänen tilalleen pestattiin yhä tänäkin päivänä bändissä oleva Matthias Jabs ja bändi alkoi nousta suurempaan suosioon 1980-luvulle siirryttäessä. Lopullinen läpimurto tapahtui vuoden 1984 Love At First Sting -albumilla, jonka Rock You Like A Hurricane -johtosinglestä tuli bändin tavaramerkkibiisi.

Tuoreessa The Card King Sports Variety Show’n haastattelussa Uli Jon Rothilta kysyttiin, onko tätä koskaan harmittanut, ettei ollut enää mukana tekemässä Rock You Like A Hurricanea, josta tuli kaikkien tuntema ikoninen hitti, ja olisiko tämä muuttanut kappaleessa mitään, jos olisi ollut sitä tekemässä.

”No, en voi sietää sen lyriikoita, mutta se riffi on klassikko. Niin unohtumattoman riffin tekeminen on melkoinen temppu. Joten bravo, Rudolf (Schenker, Scorpions-kitaristi)”, entinen Scorpions-kitaristi toteaa.

”Biisin nimi on mahtava, mutta en olisi pitänyt niistä sanoituksista. Mitä taas kitarasooloon tulee, olisin luultavasti tehnyt soolon, joka tukee biisiä. En koskaan tehnyt mitään, mikä olisi tuhonnut Rudolfin biisin. Me sovimme hyvin toisillemme.”

”En sano, että [nykyinen soolo] on huono – olisin vain soittanut sen eri tavalla. Matthias on Matthias ja minä olen minä – me ajattelemme eri tavalla. Mutta biisi on jäänyt elämään riffin ja laulun vuoksi, ei kitarasoolon. Siinä biisissä kitarasoololla ei ole oikeastaan merkitystä. Olisin voinut tehdä vaikka mitä, mutta se riffi olisi soitettu juuri sellaisenaan, koska se on täydellinen. En olisi muuttanut siitä mitään.”

Lisää luettavaa