Ex-Supersuckers-kitaristi ja perustajajäsen Ron Heathman on kuollut

Saku Schildt

Yhtye tiedotti suru-uutisesta sosiaalisessa mediassa.

Amerikkalaisen rockyhtye Supersuckersin alkuperäiskokoonpanon kitaristi Ron ”Rontrose” Heathman on kuollut, kerrotaan yhtyeen Facebook-sivuilla julkaistussa tiedotteessa. Kitaristin kuolinsyy ei ole tiedossa. Asiasta uutisoi Classic Rock.

Heathman oli mukana perustamassa Supersuckersia vuonna 1988 bändissä edelleen vaikuttavan basisti Eddie Spaghettin sekä kitaristi Dan ”Thunder” Boltonin, rumpali Dan Siegalin sekä solisti Eric Martinin kanssa. Heathman oli mukana bändin kahdella ensimmäisellä pitkäsoitolla (The Smoke Of Hell, 1992 sekä La Mano Cornuda, 1994), mutta lähti bändistä vuonna 1995. Hän tuli kuitenkin takaisin heti seuraavana vuonna ja vaikutti bändissä aina vuoteen 2009 saakka, jolloin yhtye jäi tauolle. Bändin aktivoiduttua uudelleen Heathmanin tilalle astui Marty Chandler, joka on edelleen mukana bändin kokoonpanossa.

Edellä mainittujen albumien lisäksi Heathmanin soittoa voi kuulla yhtyeen levyillä Must’ve Been High (1997), The Evil Powers Of Rock ’n’ Roll (1999), Motherfuckers Be Trippin’ (2003), Paid (2006) sekä Get It Together (2008).

Michael Monroen kitaristi Rich Jones reagoi ensimmäisten joukossa uutiseen Heathmanin kuolemasta ja kommentoi asiaa sosiaalisessa mediassa.

”Todella surullista kuulla, että Ron Heathman on menehtynyt. Soitimme aikoinaan paljon keikkoja Supersuckersin kanssa ja Ron oli aina todella mukava ja helvetinmoinen soittaja”, Jones kommentoi Twitterissä.

Supersuckersin kokoonpanossa vaikuttavat tätä nykyä Eddie Spaghettiin ja Marty Chandlerin lisäksi rumpali Christopher ”Chango” von Streicher. Suomessa yhtye vieraili viimeksi syksyllä 2019 Airbournen lämmittelijänä.

😢 Rest in peace brother Ron.❤️❤️❤️ We’ll post more once we process this.

Julkaissut Supersuckers Tiistaina 18. elokuuta 2020