Ex-The Kinks -kosketinsoittaja John Gosling on kuollut

5.8.2023 20:38

The Kinksissä vuodet 1970-78 vaikuttanut kosketinsoittaja John Gosling on kuollut, uutisoi Rolling Stone. Muusikko menehtyi 75-vuotiaana.

”Osanottoni hänen vaimolleen Theresalle ja perheelle. Lepää rauhassa rakkain John”, Ray Davies kirjoittaa X:ssä (entinen Twitter).

”Olen tyrmistynyt ja syvästi järkyttynyt John Goslingin poismenosta”, Dave Davies kirjoittaa. ”Hän oli ystävä ja antoi tärkeän panoksen The Kinksin musiikille yhtyeessä vaikuttaessaan. Syvimmät osanottoni hänen vaimolleen ja perheelleen.”

6. helmikuuta 1948 Devonin Paigntonissa syntynyt Gosling liittyi The Kinksiin juuri ennen kuin yhtyeen oli määrä esiintyä Top of the Pops -ohjelmassa. Goslingin ensimmäisten nauhoitusten tuloksena syntyi Lola-klassikko, jolla hän soitti pianoa.

Gosling soitti kymmenellä The Kinks -albumilla, ennen kuin muusikon ja yhtyeen tiet erosivat ja hänen tilalleen astui Gordon Edwards. Gosling liittyi vuonna 1994 alkuaikojen The Kinks -basisti John Daltonin, rumpali Mick Avoryn ja laulaja-kitaristi Dave Clarken muodostamaan Kast Off Kinks -kokoonpanoon. Gosling eläköityi vuonna 2008.

Lisää luettavaa