FBI tiedottaa: metallikitaristi Jon Schafferille raskaat syytteet kongressitalon mellakasta

18.1.2021 08:28

Ulkomaisten metallimedioiden ykköspuheenaihe on nyt Iced Eathin keskushahmo Jon Schaffer. Kuten Soundissakin on aiemmin uutisoitu, Schaffer bongattiin loppiaisena Yhdysvaltain kongressitaloon tunkeutuneiden mellakoitsijoiden joukosta, ja nyt viikonloppuna viranomaiset ovat ottaneet miehen kiinni useista rikoksista epäiltynä. Aihetta on käsitellyt varsin kattavasti muun muassa Blabbermouth.

FBI kertoi muutama tunti sitten Twitterissä, että Schaffer saa tapahtumista kaikkiaan kuusi syytettä. Hänen epäillään muun muassa suihkuttaneen mellakoitsijoiden etenemistä estänyttä poliisia eräänlaisella pippurisumutteella. Julkisrauhan rikkomiseen liittyvien rikosnimikkeiden kanssa tämä tietää muusikolle kosolti ongelmia lakituvassa.

Donald Trumpin tukimielenosoituksessa ja siitä kehittyneessä mellakassa oli kaiken kaikkiaan sankka muusikkoedustus. Mielenosoituksesta bongattiin muun muassa Ariel Pink ja John Maus, ja kongressitalolla asti nähtiin ainakin Schaffer sekä King 810 -yhtyeen laulaja David Gunn. Viimeksi mainittu tosin kertoi myöhemmin sosiaalisessa mediassa olleensa paikalla vain kuvaamassa bändilleen musiikkivideota.

Lisää luettavaa